Drie routes, één race - de Zillertal Bike Challenge, © Marco Felgenhauer
© Drie routes, één race - de Zillertal Bike Challenge, © Marco Felgenhauer

Zillertal Bike Challenge


Fügen, Zillertal, 30.06.2017 - 02.07.2017

Deze 3-daagse mountainbike challenge staat bij professionele en recreatieve mountainbikers genoteerd als hoogtepunt van de mountainbike evenementen. De 8e editie biedt drie verschillende routes, geschikt voor verschillende niveaus.

Op 1 juli 2016 wordt het startschot van de achtste Zillertal Bike Challenge gegeven. Het evenement is dankzij de extreme beklimmingen, spectaculaire single-trail afdalingen en adembenemende uitzichten een hoogtepunt op de kalender van professionele en recreatieve mountainbikers. Na drie dagetappes finishen de deelnemers op de Hintertuxer gletsjer met als beloning een fenomenaal uitzicht op de omliggende bergwereld. Het parcours loopt van Fügen in het dal, via boswegen en single trails naar Zell am Ziller. Vervolgens biken de deelnemers over de Übergangsjoch in Gerlos en Mayrhofen naar de Hintertuxer gletsjer.

Er zijn drie routes ingedeeld op verschillende niveaus. De namen spreken voor zich: de zwaartste tocht is de 'King/Queen of the Mountain' waarbij 194 km en 9.100 hoogte meter overbrugd worden. Deze wordt gevolgd door 'Prince/Princess of the Mountain' en 'Lord/Lady of the Mountain' die enigzins minder zwaar zijn, want bij deze routes kunnen liften worden gebruikt als hulpmiddel. 
 


De uitdagende Zillertal Bike Challenge, © Marco Felgenhauer
Grote plattegrond openen

Data

30.06.2017 - 02.07.2017

Prijsinformatie

209,-

Evenementencategorie


6263Fügen, Zillertal

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat