Etappe 13: Alpbach - Niederau/Wildschönau


Op deze zware etappe openbaren zich indrukwekkende bergpanorama's richting de Wilder Kaiser - waarbij mountainbikers een eerste blik op de Kitzbüheler Alpen aan de horizon zien verschijnen.

Ook de prachtige panorama rit van Inneralpbach staat garant voor een onvergetelijke belevenis. Op deze etappe dient u op eigen kracht ruim 990 hoogtemeters bergopwaarts te overbruggen, met 1.950 hoogtemeters bergafwaarts als beloning. Zeer bijzonder is de afdaling van de Hornboden in smalle serpentines naar Inneralpbach.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina. 


Grote plattegrond openen

Startpunt

Alpbach

Eindpunt

Niederau

Bergketen

Lengte

33,7 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-Bike-Ladestation(en)

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.760 m

Höhenmeter bergauf inkl. Bergbahn:2.085 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.085 m
Bergafdaling in hoogtemeters2.130 m

Conditie

bikefitness

Routebeschrijving


Startpunt: Wiedersbergerhornbahn in Alpbach • +43 5336 5233 • www.alpbachtal.at

Deze etappe start met een ontspannen rit met de Wiedersbergerhornbahn. Bij het bergstation en bergrestaurant Hornboden volgt de trail kort de route van de lift en loopt daarna, met een lichte hellingsgraad, in zuidelijke richting bergafwaarts over een grindpad tot aan de Moserbaumgartenalm (1.603 m). Vanaf hier loopt de route met steile bochten door naar Inneralpbach. Net na de eerste bebouwing, buigt u licht hellend af naar rechts en vervolgt u uw weg in zuidoostelijke richting. Na de ‘Buamkapelle’ steekt u links een brug over. Daarna rijdt u in noordelijke richting om aan de klim te beginnen. Via een asfaltweg, die later overgaat in een grindpad, en een korte gras trail bereikt u het hoogste punt op ca. 1.680 m. Vanaf hier rijdt u via een smalle trail, en later een grindpad, omlaag in de richting van Thierbach. Vanaf hier voert u de asfaltweg naar het dal tot Mühltal. Er volgt tussentijds nog een korte klim onderweg naar het eindpunt van vandaag: Niederau.

Eindpunt: Niederau

Plaatsen langs de route


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Tirol Info
Maria-Theresien-Straße 55
6020 Innsbruck
t   +43.512.7272-0
e   info@tirol.at

Omhoog
Live Chat
Live Chat