Etappe 08: Steinach am Brenner - Tulfes


 

Deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari is, met iets meer dan 400 hoogtemeters bergopwaarts, is een redelijk ontspannen tocht.

De afdalingen overwinnen in totaal iets meer dan 1.000 hoogtemeters. Het Bikepark Tirol in Steinach biedt downhill cracks en iedereen die zijn downhillvaardigheden wil verbeteren, twee geprepareerde downhill routes vanaf de Bergeralmbahn. Aansluitend voert de route vanaf Matrei over de oude Romeinse weg door het Wipptal en over de beroemde Patscherkofel naar Tulfes.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.


Grote plattegrond openen

Startpunt

Steinach am Brenner

Eindpunt

Tulfes

Bergketen

Lengte

36,4 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-Bike-Ladestation(en)

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.610 m

Höhenmeter bergauf inkl. Bergbahn:1.120 m
Hoogtemeters bergopwaarts600 m
Bergafdaling in hoogtemeters1.250 m

Conditie

bikefitness

Routebeschrijving


Startpunt: Steinach am Brenner

In Steinach bereikt u binnen een paar honderd meter het dalstation van de bergbahn 'Bergeralmbahn'. De lift brengt u naar een hoogte van bijna 1.600 m.

Bergbahn op deze etappe: Bergeralmbahn • +43 5272 6333 • www.bergeralm.net

Boven aangekomen, kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het Wipptal. Vanaf hier volgt u eerst de talrijke bochten in oostelijke richting en vervolgens de mountainbikeroute in noordelijke richting naar Steinach in het dal. Vanaf hier volgt u kort het fietspad van de vorige etappe en rijdt u het dal uit. In Matrei buigt de route in oostelijke richting af naar de oude Romeinse route en volgt deze met enkele tussentijdse klimmetjes verder naar het noorden. Onderweg komt u langs enkele kleine dorpen en plaatsen met talloze idyllische straatjes. Onder de Patscherkofel, de berg van Innsbruck, loopt de route in oostelijke richting verder. De blijft op deze hoogte biken tot aan Tulfes, de eindbestemming van deze etappe.

Eindpunt: Tufles

Plaats langs de route


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Tirol Info
Maria-Theresien-Straße 55
6020 Innsbruck
t   +43.512.7272-0
e   info@tirol.at

Omhoog
Live Chat
Live Chat