Kaunertaler Gletscherstraße


De Kaunertaler Gletscherstraße is zowel qua landschap als qua fysieke uitdaging een hoogtepunt. Op dit zware traject worden ruim 2.000 hoogtemeters overbrugd voor u de voet van de 3.518 m hoge Weißseespitze bereikt.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Prutz

Eindpunt

Prutz

Bergketen

Lengte

77 km

Reistijd

4 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-Bike-Ladestation(en)

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.750 m860 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.880 m
Bergafdaling in hoogtemeters1.880 m

Downloads

Routebeschrijving


De eerste 20 km vanaf Prutz is eenvoudig met relatief weinig hoogteverschil. Kort voor de Gepatschstausee op ruim 1.800 m, is er sprake van een hellingpercentage van 10% met enkele bochten. Vanaf de Staumauer geniet u van een prachtig uitzicht op het meer met de indrukwekkende gletsjerwereld op de achtergrond. Om het beperkte verkeer volledig te vermijden, dient u de dam over te steken. Zo bereikt u de weg aan de andere zijde van het meer, die is afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. Na ongeveer 6,5 km komt u weer op de tolweg uit.

Hier begint het meest uitdagende deel van de tocht. Op een traject van ongeveer 10 km, overbrugt u de laatste 1.000 hoogtemeters. Bij de verschillende bochten is sprake van een hellingspercentage tot 13% en wordt u regelmatig getrakteerd op fenomenale uitzichten op de gletsjerwereld.

Opmerking: de uitstekende kwaliteit van de weg nodigt uit om flink hard naar beneden te racen. Onderschat de bochten tot aan de Gepatschstausee echter niet.
 

Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat