Kronburg rondrit


 

De middelzware Kronburg ronde is uiterst geschikt voor minder ervaren e-bikers. Op deze relatieve korte tocht van ongeveer 20 km, treft u een groot aantal bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het indrukwekkende natuurfenomeen Kronburgschlucht. Dit smalle ravijn is 70 meter diep. In Kronburg staat de welvaartskerk en kunt u de daarboven uittorenende ruïnes bezoeken. Deze tocht kent geen zware delen en kan door mensen met een redelijke conditie ook per mountainbike worden afgelegd.

  • Van Landeck voert de Inntal-Radweg naar Schönwies. Kort voor Schönwies loopt de weg omhoog naar Kronburg, waar u een korte stop kunt inlassen bij Gasthof Kronburg.
  • Na een korte wandeling naar de Kronburg ruïne, wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld. Ook de welvaartskerk is een bezoek waard.
  • Weetje: de heuvel waarop de Kronburg ruïne staat, wordt al sinds de prehistorie bewoond

Grote plattegrond openen

Lengte

14 km

Reistijd

2 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-Bike-Ladestation(en)

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.019 m

Hoogtemeters bergopwaarts430 m

Routebeschrijving


Deze 2,5 uur durende e-bike tocht loopt via Zams en Rifenal naar Kronburg. De Kronburg ruïne werd in 1380 gebouwd en is te voet bereikbaar. De route loopt bergafwaarts naar Schönwies en voert via de Innradweg terug naar het beginpunt. Bij Peto Bike, Zammer Lochputz, Sport Camp Tirol en Naturparkhaus Kaunergrat kunt u de accu van de e-bike opladen.

Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat