Dolomitenloipe


 

De Dolomitenloipe loopt van de voet van de Lienzer Dolomieten langs de Drauradweg van Lienz naar Nikolsdorf. Het startpunt Lienz, dat al 2.000 bezoekers van over heel de wereld trekt, is niet alleen bekend onder langlaufers. Geniet van de overwegen vlakke loipen en korte deeltrajecten, die door het prachtige winterlandschap leiden.

Grote plattegrond openen

Lengte

35 km

Hoogte­verschil

240 m

Status

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

700 m650 m

Stijl

Downloads

Routebeschrijving


  • De Dolomitenloipe start bij aan de voet van de Lienzer Dolomieten en voert langs de Drauradweg van Lienz tot aan Nikolsdorf. Na de 10 km lange Nikolsdorfse los langlauft u weer terug naar het beginpunt.
  • Hier vindt tevens de legendarische Dolomitenlauf plaats. Dit sportevenement is wereldwijd bekend en trekt deelnemers aan uit een groot aantal verschillende landen.
  • Het overwegend vlakke loipen profiel en de mogelijkheid voor korte (deel)trajecten maken deze loipe interessante voor beginners.
  • Dankzij de directe aansluiting met de Drautalloipe in Oberdrauburg, verlengt u uw sportieve uitdaging eenvoudig naar het naburige Karinthië.
  • Op de Dolomitenloipe geniet u van 35 km langlaufplezier over twee diagonaalsporen. De zonnige loipe voert door een prachtig landschap.
  • In de zomermaanden worden de loipen in de Lienzer Dolomieten gebruikt als fietspaden.

Plaats langs de route


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Osttirol Information
Europlatz 1
9900 Lienz
t   +43.50.212212
f   +43.50.212212-2
e   info@osttirol.com

Omhoog
Live Chat
Live Chat