Après-ski avontuur in Tirol, © Mooserwirt/Hilpold
Après-ski avontuur in Tirol, © Mooserwirt/Hilpold

Après-ski

Van authentieke hutten tot trendy bars en spectaculaire evenementen: in Tirol is de après-ski net zo veelzijdig als het ‘Hart van de Alpen’ zelf. 

Gun uzelf wat ontspanning en maak kennis met deze regionale versie van de après-ski in Oostenrijk en het bruisende nachtleven. Après-ski is in Tirol net zo verbonden aan wintersport als sneeuw aan de piste. In authentieke hutten en trendy bars maakt u kennis met het dagelijks leven van de imposante bergwereld. Hoewel overal in Oostenrijk après-ski een fenomeen is, heeft het in deze regio zijn eigen specifieke karakter. Of u nu naar Ischgl, St. Anton, Mayrhofen of Sölden gaat, het is de kroon op een actieve dag op de piste.

Gun uzelf wat ontspanning en maak kennis met deze regionale versie van de après-ski in Oostenrijk en het bruisende nachtleven. Après-ski is in Tirol…

toon meertoon minder

1 · St. Anton am Arlberg

Après-ski avontuur in Tirol, © Mooserwirt/Hilpold

Geniet van een après-ski avontuur met persoonlijke sfeer in St. Anton am Arlberg. Of u nu in een rustige bar een praatje wilt maken met andere wintersporters of wilt meedeinen op de beats van bekende DJ’s, het wintersportoord St. Anton am Arlberg kent talloze variaties. Eindig de dag op de piste met een biertje bij ALIBI of bestel typische ‘Schmankerln’ in de Anton Bar, waag een dansje in het internationaal bekende Mooserwirt of bezoek één van de andere hotspots.

Geniet van een après-ski avontuur met persoonlijke sfeer in St. Anton am Arlberg. Of u nu in een rustige bar een praatje wilt maken met andere…

toon meertoon minder

2 · Ischgl

Madlein Club, © elizabeth.at

Het is geen geheim dat Ischgl après-ski van wereldformaat biedt. Nadat het feest op gang is gekomen bij de après-ski bars, barst het feestgedruis ’s avonds volledig los in de exclusieve clubs van deze lifestyle metropool. Of u nu naar de Champagner Club, Madlein Club of de Posthörndl gaat, overal loopt u de kans om sporters, filmsterren, zangers en andere beroemdheden tegen het lijf te lopen.

Het is geen geheim dat Ischgl après-ski van wereldformaat biedt. Nadat het feest op gang is gekomen bij de après-ski bars, barst het feestgedruis ’s…

toon meertoon minder

3 · Sölden

Après Ski in Sölden, © Ötztal Tourismus / Rudi Wyhlidal

In Sölden warmt u tijdens de après-ski op met Jagatee, Lumbumba of Glühwein en mengt u zich in een internationaal gezelschap. Breng een bezoek aan de Schirmbar in de Dorfstraβe, de legendarische Bierhimml of feest door tot in de vroege uurtjes bij Fire & Ice, Mirage of Alm Rausch. Ook handig: de après-ski vindt hier vrijwel direct aan de piste plaats.

In Sölden warmt u tijdens de après-ski op met Jagatee, Lumbumba of Glühwein en mengt u zich in een internationaal gezelschap. Breng een bezoek aan de…

toon meertoon minder

4 · Zillertal

Après Ski White Lounge, © Mayrhofner Bergbahnen AG

In de Kristallhütte in Kaltenbach vallen de culinaire hoogstandjes niet alleen in de smaak bij beroemdheden. Deze bijzondere hut, die ook bekend is om de talrijke evenementen, ligt midden in de Zillertaler bergwereld en heeft zelfs een whirlpool op het terras. Dat is pas een ontspannen manier om de ski dag te evalueren. Het loungegedeelte biedt een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De gemoedelijke sfeer, relaxte loungemuziek en heerlijke gerechten maken het plaatje compleet.

Après-ski bij de Wedelhütte in Hochzillertal. Dit vijfsterren hotel op 2.350 meter ligt tussen de Wimbachkopf en de Marchkopf en is een ideale locatie om een intensieve dag op de piste af te sluiten. De gastronomische gerechten, bereid met lokale ingrediënten, en het spectaculaire uitzicht laat menig hart sneller kloppen.

Van Caraïbische flair in de Cohibar tot borrelen in de ‘White Lounge’ iglo van ijs en klassieke après-ski in de Yeti bar, Nikis Schirmbar, Ice bar of de Hiatamadl: de après-ski mogelijkheden in Mayrhofen zijn eindeloos. Aanrader: sluit de dag af met een glas warme Jagatee of Glühwein en verrassende lekkernijen van nationale- en internationale bodem.

In de Kristallhütte in Kaltenbach vallen de culinaire hoogstandjes niet alleen in de smaak bij beroemdheden. Deze bijzondere hut, die ook bekend is om…

toon meertoon minder

5 · Obergurgl-Hochgurgl

Top Mountain Star, © Ötztal Tourismus/Klaus Andorfer

Feesten tussen de sterren. Dat kan letterlijk bij de Top Mountain Star bar, op ruim 3.000 meter hoogte. Maar in Hochgurgl-Obergurgl, het hoogst gelegen skigebied van de Alpen, vindt u meer dan alleen strak geprepareerde pistes. De Top Mountain Star bar is een waar architectonisch hoogstandje, waar u zich na een ontspannen pauze ‘in de wolken’ voelt.

Feesten tussen de sterren. Dat kan letterlijk bij de Top Mountain Star bar, op ruim 3.000 meter hoogte. Maar in Hochgurgl-Obergurgl, het hoogst…

toon meertoon minder

6 · Innsbruck

Cloud 9: zonneterras op de Innsbrucker Seegrube, © Tirol Werbung/Michael Gams

Cloud 9 op de Innsbrucker Seegrube behoort tot de nieuwste generatie après-ski. Deze enorme iglo heeft een capaciteit van 400 personen en heeft een meterslange bar, dansvloer en DJ booth. Cloud 9 mag zichzelf dan ook de grootste evenementenlocatie met sneeuw in de Alpen noemen. De club ligt op 2.000 meter en kijkt uit op de stad Innsbruck.

Cloud 9 op de Innsbrucker Seegrube behoort tot de nieuwste generatie après-ski. Deze enorme iglo heeft een capaciteit van 400 personen en heeft een…

toon meertoon minder

7 · Wilder Kaiser-Brixental

Après Ski Skiwelt Wilder Kaiser, © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

De hypermoderne Osl-Panoramahütte in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is grotendeels gemaakt van hout en glas en biedt fenomenale uitzichten op de Tiroler bergwereld. Dit, samen met gerechten bereid met producten van eigen oogst, maken deze hut een geliefd adres.

De hypermoderne Osl-Panoramahütte in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is grotendeels gemaakt van hout en glas en biedt fenomenale uitzichten op de…

toon meertoon minder

8 · Osttirol

Adler Lounge, © schultz-ski.at

Reik net als adelaars tot grote hoogte en word omgeven door 60 bergtoppen boven de 3.000 meter. Dit kan bij de Adler Lounge, waar de skigebieden van Kals en Matrei samen komen. Kies uit een selectie van Oost-Tiroler specialiteiten en aanschouw de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk.

Reik net als adelaars tot grote hoogte en word omgeven door 60 bergtoppen boven de 3.000 meter. Dit kan bij de Adler Lounge, waar de skigebieden van…

toon meertoon minder

Skiseizoen voor genieters

© Tirol Werbung / Hans Herbig
Top events gletsjer- en seizoensopeningen

Aan het begin van het wintersportseizoen is Tirol the-place-to-be. Openingen met topconcerten, testcentra en de eerste Ski World Cup staan op het programma.



Meer weten
© Ötztal Tourismus/Rudi Wyhlidal
Top seizoensluiting events

In Tirol wordt het skiseizoen met supersterren, muzikale highlights en shows van topniveau in stijl afgesloten. Bij de winterse sluitingsevenementen in heel Tirol feesten de gasten mee.



Meer weten

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.