Oost-Tirools wildkruidengenot


 

Oeroud cultuurlandschap en oeroude kennis over kruiden verbinden! Op de twee uur durende wandeling door het Zedlacher Paradijs imponeren boomreuzen in een, gedurende eeuwen bewust gecultiveerd, bos. Als bekroning van de dag geniet men van een kruiden-gourmetmaaltijd op de Strumerhof.

  • De kruidenkenster Anna Holzer informeert over inheemse geneeskruiden en zorgt dat u een scherper oog voor de kleine wondergenezers aan de wegrand krijgt.
  • Men rijdt met de auto van Matrei. Bij het parkeerterrein Zedlacher paradijs begint nu de wandeling door een bosweiland, dat tot de meest bedreigde cultuurlandschappen van Oostenrijk behoort. De bizarre, tot 500 jaar oude, bomen zijn in geen geval oerwoud. Sinds honderden jaren hebben de boeren van Zedlach steeds weer de sparren uit het, oorspronkelijk gemengde, bos verwijderd, de lariksen in groepen gelaten als schaduwgevers voor het vee op de weide en het bos intensief onderhouden.
  • Zeven stations geven een inzicht in de natuurkundige bijzonderheden van dit stukje bos. Men volgt steeds de borden van het bosleerpad. Aanvankelijk licht stijgend, verloopt de weg vervolgens vlak, voorbij aan grote beeldhouwwerken. Na een looptijd van 1,5 uur vanaf het parkeerterrein Zedlacher Paradijs, komt men weer bij de Strumerhof aan.

Grote plattegrond openen

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

6,4 km

Duur

1 Tag(e)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.800 m

Hoogtemeters bergopwaarts400 m
Bergafdaling in hoogtemeters400 m

Downloads

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Live Chat
Live Chat