St. Leonhard im Pitztal


St. Leonhard ligt aan het einde van het Pitztal en is een van de grootste gemeenten in Oostenrijk. Het is ook de thuisbasis van de Wildspitze, de hoogste berg in Noord-Tirol op 3,768m.

Bezoekers die naar 'St. Leonhard' moeten niet vergeten om de woorden 'im Pitztal' toe te voegen om te voorkomen dat zij ergens anders belanden. Er zijn namelijk tal van dorpen in de Alpen vernoemd naar deze heilige uit de vroege middeleeuwen. De gemeente St. Leonhard im Pitztal telt ongeveer 1500 inwoners. Zowel natuurliefhebbers als actieve sporters voelen zich hier thuis dankzij de uitgebreide recreatiemogelijkheden.   

Zomer

  • Tijdens een wandeling in Natuurpark Kaunergrat, een van de vijf natuurparken in Tirol, kunt u steenbokken tegenkomen.
  • De Gletscher Express brengt u comfortabel en snel op de gletsjer. Waarvandaan de Wildspitzbahn u naar 3.440 m brengt. Hier staat het hoogstgelegen café van Oostenrijk ’Café 3.440’ en geniet u onder het genot van een kop koffie van een schitterend uitzicht over de Pitztaler gletsjer.
  • In het idyllische vakantiedorp St. Leonhard im Pitztal heeft u de keuze uit vele accommodaties, uiteenlopend van gemoedelijke pensions tot luxe hotels.

Winter

  • Voor wintersport liefhebbers liggen de skigebieden Pitztaler Gletscher, met het hoogstgelegen café van Oostenrijk op 3.440 m, en Rifflsee praktisch voor de deur. Deze twee skigebieden beschikken samen over 50 km pistes en de modernste liften en kabelbanen.
  • In de beroemde Hexenkessel wordt tijdens de après-ski de skidag in stijl afgesloten.
  • Het sportaanbod in St. Leonhard im Pitztal omvat ook activiteiten zoals rodelen, cross country skiën, ijsklimmen en winterwandelen.
  • Als u op zoek bent naar een ideale verblijfplaats, dan kunt u in St. Leonhard im Pitztal uit verschillende accommodaties kiezen met in totaal 135 gastenbedden.

© Pitztal
© Jörg Lutz
© Tirol Werbung/Verena Kathrein
© Pitztal
St. Leonhard im Pitztal
St. Leonhard im Pitztal

Populaire accommodatie in St. Leonhard im Pitztal


Alle vakantiewoningen in St. Leonhard im PitztalAlle hotels in St. Leonhard im Pitztal
Geschikt voor

Stelletjes
40% (25)

Familie
37% (23)

Solo
23% (14)

Business
0% (0)

Data based on verified customer ratings from a selection of online booking websites. (Source: Trust You)

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Grote plattegrond openen
Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Contact


Tourismusbüro St. Leonhard
6481 St. Leonhard im Pitztal
t   +43.5414.86999
f   +43.5414.86999.88
e   info@pitztal.com

Omhoog
Live Chat
Live Chat