Eten & drinken

De Tiroler gastronomie is enorm divers en loopt uiteen van voedzame maaltijden in authentieke almen tot het knödelfestival, kaasboerderijen en restaurants die bekroond zijn met koksmutsen. Waar u ook heen gaat, de lokale specialiteiten zullen u verstelt doen staan. Geniet van voedzame maaltijden volgens authentiek recept, waarbij gebruik wordt gemaakt van  lokale producten. Op de speciale gastronomische routes maakt u kennis met de culinaire geheimen van Tirol, de grote variëteit aan smaken en de wijze waarop de Tiroler producten worden gemaakt.

Tiroler Wirtshäuser

In de Tiroler Wirtshaus cultuur staat niet alleen de traditionele keuken centraal. Ook gezelligheid en het samenzijn met dierbaren zijn belangrijke aspecten.
Meer

Haubenlokalen in Tirol

Hauben restaurants

De Tiroler ‘Haubenküche‘, bestaat uit restaurants die door Gault Millau zijn onderscheiden met koksmutsen. Geniet van hoogwaardige gerechten met internationale invloeden.
Meer

IceQ in Sölden

Culinaire hoogstandjes aan de piste

In Tirol zwaaien diverse top koks de scepter in restaurant en hutten aan de piste. Hier geniet u tussen het skiën door van culinaire creaties en een adembenemend uitzicht.
Meer

"Tiroler Gröstl" (Aardappelen met ei)

Tiroolse recepten

De traditionele voedzame gerechten uit Tirol worden sinds jaar en dag gemaakt van lokale producten. Na een stevige maaltijd heeft u weer voldoende energie om uw dag op of buiten de pistes te vervolgen.
Meer

"Genuss" routes

'Genuss' routes

Hoe wordt berghooi verwerkt tot hooimelkkaas? Op de 17 Tiroler 'Genuss' routes ontdekt u hoe typische Tiroler specialiteiten worden vervaardigd.
Meer

Tiroler Schnapsroute

Schnapsbrouwen is een belangrijk onderdeel van de Tiroler cultuur. Ontdeek hoe lokaal fruit wordt verwerkt tot Schnaps.
Meer