Winterwandelen

Winterwandelen in Tirol is een veelzijdige en inspirerende vrijetijdsbesteding. Of het nu gaat om gezinnen, actieve vakantiegangers of recreatieve wandelaars, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ontdek het besneeuwde winterlandschap van Tirol tijdens het winterwandelen en ervaar onvergetelijke winterse avonturen weg van de drukte op de skipistes. Alle Tiroler regio’s bieden goed gemarkeerde en geruimde paden voor het winterwandelen. Met korte routes van een kwartier tot wandeltochten van een paar uur, vindt u in Tirol altijd een route die past bij uw ervaring en ambities.  

Winterwandelen: Tirol voor fijnproevers

Als culinaire wandelaar geniet u van recreatieve winterwandelingen door het schilderachtige winterlandschap van Tirol. Een ideale route is bijvoorbeeld door het Kaiserbachtal in de richting van het Griesner bergrestaurant. Maak kennis met de Tiroler gastvrijheid en gebruik deze gelegenheid om even bij te komen en op te laden voor de terugweg.

Voor actieve winterpret: winterwandelen, rodelen en meer

Sportievelingen vinden uitdaging bij zowel eenvoudige als moeilijke routes in Tirol. Winterwandelen kan ook perfect worden gecombineerd met andere winteractiviteiten in Tirol. De steilere routes garanderen een leuke en mooie rodeltocht. Zo roetsjt u bij sommige routes langs de Piburger See en de Berglsteiner See. Tijdens een winterwandeling kunt u voor de variatie ook stoppen bij deze bergmeren en een paar rondjes schaatsen.

 

Tips voor winterwandelingen

Zöblen Zugspitzblick

Geniet van een gevarieerde winterwandeling vanaf de kerk in Zöblen. In de buurt van de berghotels van de Zugspitze vindt u een dieren-observatiepunt, waar u de kans heeft wilde dieren te spotten en te ...fotograferen. Vanaf hier heeft u altijd een fenomenaal uitzicht op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland.
Meer

Tannheim - Grän

Geniet van een aangename winterwandeling van Tannheim naar Grän. Tijdens deze wandeling heeft u meerdere malen een fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergentoppen van Gimpel en Rote Flüh.
Meer

Nesselwängle - Rauth

Geniet van de wandeling vanaf de parkeerplaats bij de lift in Nesselwängle naar het dorp in Rauth, waar u gezellig een drankje kunt drinken. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de bergen rondom ...Nesselwängle.
Meer

Winterwandelen op hoogte in Tannheim

Op de Neunerköpfle in Tannheim wacht u een gezinsvriendelijke wandeling op ongeveer 1.900 m. Vereeuwig uw bezoek door in het grootste ‘Gipfel’ boek (bergtop boek) van de Alpen te schrijven en verken de elf ...stations van de ‘9-er-lebnisweg’ (belevenisweg). Op deze route heeft u een prachtig uitzicht op het Tannheimer Tal.
Meer

Winterwandelen naar Falzthurntal

Geniet van een mooie wandeling door het indrukwekkende berglandschap van Karwendel. De zonnig gelegen route voert u langs talrijke leuke plekjes waar u een korte pauze kunt inlassen. Met een beetje geluk ziet ...u tijdens de wandeling dieren in het wild.
Meer

Winterwanderweg Achenpromenade

Geniet van een ontspannen wandeling langs de Kelchsauer rivier vanaf de tourist office van Hopfgarten. Vanaf de rivier-promenade geniet u continu van prachtige uitzichten op het met sneeuw bedekte Brixental en ...de Hohe Salve.
Meer

Winterwanderweg Fischteich

Geniet van een aangename wandeling door enkele dorpsdelen van Hopfgarten. Tijdens de gehele route heeft u prachtig uitzicht op de Hohe Salve en het besneeuwde Brixental.
Meer