'Another Play in Paradise'

Het gebied rond de Dolomitenhütte in de Lienzer Dolomiten is een paradijs voor de gevorderde en expert-klimmers, met maar liefst 116 klimroutes die wachten op ontdekt te worden. Met een moeilijkheidsgraad van 5 tot 8 op de Oostenrijkse schaal, zijn deze pitches doorgaans toegankelijk vanaf april tot oktober, hoewel sommige routes vanwege hun hoge ligging op 1.600 m boven de zeespiegel, tot laat in het voorjaar sneeuw kunnen hebben. ‘Another Play in Paradise’ is een uitdagende klim over compacte grijze rots. Op het bovenste deel van de beklimming is een traject met kalksteen, zoals dat veel in hoog alpine terrein voorkomt.

"Prachtige route op een wand die hoe hoger je komt, steeds meer wordt blootgesteld. Een gelijkmatige klim, waardoor je steeds meer wilt."

Markus Schwaiger, Oostenrijkse Alpenvereniging.

 

Topografie

Topo Dolomitenhuette

Klimtuin

Moeilijkheidsgraad

Aantal routes

Moeilijkheidsgraad 5

6

Moeilijkheidsgraad 6

51

Moeilijkheidsgraad 7

51

Moeilijkheidsgraad 8

8

Totaal aantal routes 116

Soort gesteente

Kalk

Oriëntatie

Noord, Zuid, West

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Klimroute 'Another Play in Paradise'

Lengte van de route

35 m

Moeilijkheidsgraad

7c

Routenummer in topo

18

Route ontwikkeld door

Gerry Unterassinger (1990)

Parkeren

Komend vanuit richting Lienz richting Lavant, is er een paar honderd meter na de bewoning een weg aan de rechterzijde. Neem deze weg richting ‘Kreithof/Dolomitenhütte’ en volg deze zo’n drie kilometer tot het tolhuisje. Passeer deze en vervolg de route tot het parkeerterrein aan het einde van de tolweg.

Aanrij route

Om bij de sectie ‘Paradies’ te komen, loop je terug over de weg tot de slagboom. Volg de bocht en sla dan rechtsaf naar een smal pad dat naar de rotswand leidt.

Routebeschrijving

De klimroute ‘Another Play in Paradise’ ligt in de sector ‘Paradies’. Een prachtige, gelijkmatige beklimming op een, naarmate je hoger komt, steeds opener bergwand. Na het atletische, onderste deel volgt een rustpunt. In het bovenste deel krijg je een uitdagend traject met diverse technische passages. De zekering is uitstekend en de afstand tussen de haken is niet zo groot.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Lavant, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.