'Puls 2000'

163 Routes, 11 sectoren en compacte grijze kalk, dat zijn de kernpunten van de Chinesischen Mauer (Chinese Muur) in Leutasch. In een wandeling van zo’n 20 minuten bereik je het klimgebied aan de zuidzijde. In het voorjaar, de herfst en de winter (als de zon schijnt) vind je hier de beste omstandigheden om te klimmen. De meeste interessante routes vallen in de hoogste moeilijkheidscategorieën, wie zich goed voelt bij schaal 7 of hoger kan zich hier helemaal uitleven. Puls 2000 (in 1992 door de klimmers Zak en Walch ontsloten), ligt in de sector Doldwand en is de bekendste lijn van de Chinese Muur. De route wordt gekenmerkt door een steile klim, kleine en omgekeerde grepen. Het vereist kracht en uithoudingsvermogen, van het begin tot de top.

"Deze route, aan de rechterzijde van de Chinese Muur, biedt spectaculaire uitzichten en is een van de meest fotogenieke routes in de hele regio.’"

Michael Meisl, fotograaf en uitgever van de klimgids ‘Tirol – sportklimmen in Noord-Tirol’

 

Topografie

Topo Chinesische Mauer

Klimtuin

Moeilijkheidsgraad

Aantal routes

Moeilijkheidsgraad 5

3

Moeilijkheidsgraad 6

45

Moeilijkheidsgraad 7

80

Moeilijkheidsgraad 8

35

Totaal aantal routes 163

Soort gesteente

Kalk

Oriëntatie

Zuid

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Klimroute 'Puls 2000'

Lengte van de route

22 m

Moeilijkheidsgraad

7c+

Routenummer in topo

39

Route ontwikkeld door

Heinz Zak, G. Walch (1992)

Parkeren

Komend via Garmisch/Kochel rijd je naar Mittenwald. Aan de zuidzijde van Mittenwald buigt een kleine weg af naar Leutasch. Na een aantal bochten wordt het dal breder en na het gehucht Reindlau bereik je Puitbach. Het parkeerterrein ligt aan de oostzijde. Vanuit de zuidelijke richting voert de route over de Zirler Berg en Seefeld naar Leutasch, of vanuit Telfs via Buchen naar Leutasch en dan verder naar Puitbach.

Aanrij route

Steek vanaf het parkeerterrein de straat over, passeer een aantal huizen en neem dan de onverharde weg naar de bosrand. Volg de weg door het bos en kies bij de splitsing de linker route die naar beneden voert tot een kleine bodemverzakking. Hier gaat het pad omhoog naar de rotswand.

Routebeschrijving

De klimroute ‘Puls 2000’ ligt in de sector ‘Haptwand & Doldwand’ . Het is een prachtige en steile route die veel vraagt van het uithoudingsvermogen en steeds weer nieuwe moeilijke passages kent. Tot aan het einde toe. De route is bijzonder fotogeniek, goed gezekerd en biedt fantastische uitzichten.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Leutasch, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.