Natuur staat centraal tijdens het I.N.F.I., © Alps of Contrast
Natuur staat centraal tijdens het I.N.F.I., © Alps of Contrast

International Nature Festival Innsbruck

Innsbruck, 15.10.2022 - 18.10.2022

'Jij bent de natuur! Wij zijn de natuur!' Dit is het motto van het International Nature Festival Innsbruck, dat wil bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving. De internationale filmwedstrijd met 'dé grote prijs van Innsbruck' staat centraal.

Rond Innsbruck is de natuur, met haar majestueuze bergen alomtegenwoordig. Maar is de natuur in haar kracht en schoonheid blijvend? Of nemen we haar voor lief? Deze vragen staan centraal tijdens de week van het International Nature Festival 2021. De nieuwe naam is het resultaat van de fusie van het Innsbruck Nature Film Festival en het Innsbruck Nature Festival.

 

Tijdens het Innsbruck Natuurfestival staan deze vragen op de agenda. Het event bestaat uit een biosfeer- en pleziermarkt, natuurreizen en lezingen over 'deelnemen, ervaren en ontdekken', wetenschappelijke bijdragen en discussiegroepen georganiseerd door de Universiteit van Innsbruck, kunstprojecten en workshops. Daarnaast staan er regionale gerechten op de menu's van deelnemende restaurants.

De internationale filmwedstrijd staat centraal tijdens het evenement. 340 films uit 60 landen werden ingezonden, waarvan 51 genomineerd  zijn en in de Metropol Kino worden getoond aan bezoekers. Ze zijn gewijd aan onderwerpen als de opkomst van de wereldwijde klimaatjongerenbeweging, het bos, verdwijnende vissoorten in de Alpenrivier en 's werelds enige 52-Hertz-walvis. De wedstrijd beschikt over € 18.000,- aan prijzengeld verdeeld over de vijf hoofdcategorieën en kent de 'Grote Prijs van de stad Innsbruck' toe aan de beste natuur- en milieudocumentatie.

Rond Innsbruck is de natuur, met haar majestueuze bergen alomtegenwoordig. Maar is de natuur in haar kracht en schoonheid blijvend? Of nemen we…

toon meertoon minder
Natuur uitzicht - Magic Iceland Nautilusfilm, © Magic Iceland Nautilusfilm
Grote plattegrond openen

Data

15.10.2022 - 18.10.2022

Prijsinformatie

Informatie over tickets vindt u hier

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6020 Innsbruck, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.