Natuur staat centraal tijdens het I.N.F.I., © Alps of Contrast
Natuur staat centraal tijdens het I.N.F.I., © Alps of Contrast

International Nature Festival Innsbruck

Innsbruck, 19.10.2023 - 22.10.2023

Het is waarschijnlijk het belangrijkste festival in zijn soort in Oostenrijk - het Innsbruck Nature Film Festival. De 22e editie staat opnieuw in het teken van de internationale filmcompetitie met de "Grote Prijs van de Stad Innsbruck".

Rond Innsbruck zijn de natuur en de majestueuze bergen alomtegenwoordig. Maar is de natuur in haar kracht en pracht iets blijvends? Kan ze als vanzelfsprekend worden beschouwd? Het Innsbruck Nature Film Festival 2023, een evenement dat expliciet wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving, houdt zich vier dagen lang bezig met dergelijke leidende vragen.

De internationale filmcompetitie, die als de kern van het festival wordt beschouwd, staat opnieuw centraal. Er werden 260 films uit 51 landen ingezonden. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar welke films de jury zal nomineren en vertonen in het Metropolkino.

In voorgaande jaren waren de films gewijd aan onderwerpen als de opkomst van de wereldwijde klimaatbeweging van jongeren, het bos, verdwijnende scholen vis in een Alpenrivier of bijvoorbeeld 's werelds enige 52-Hertz walvis. De met 18.000 euro gedoteerde wedstrijd is onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën en resulteert onder andere in de toekenning van de "Grote Prijs van de Stad Innsbruck" voor de beste natuur- en milieudocumentaire.

Rond Innsbruck zijn de natuur en de majestueuze bergen alomtegenwoordig. Maar is de natuur in haar kracht en pracht iets blijvends? Kan ze als…

toon meertoon minder
Natuur uitzicht - Magic Iceland Nautilusfilm, © Magic Iceland Nautilusfilm
Grote plattegrond openen

Data

19.10.2023 - 22.10.2023

Prijsinformatie

Informatie over tickets vindt u hier

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6020 Innsbruck, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.