Natuur staat centraal tijdens het I.N.F., © Alps of Contrast
Natuur staat centraal tijdens het I.N.F., © Alps of Contrast

Innsbruck Nature Festival

Innsbruck, 04.10.2019 - 12.10.2019

'Jij bent de natuur! Wij zijn de natuur!' Dit is het motto van het Innsbruck Nature Festival, dat wil bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving. De internationale filmwedstrijd met 'dé grote prijs van Innsbruck' staat centraal.

Rond Innsbruck is de natuur, met haar majestueuze bergen alomtegenwoordig. Maar is de natuur in haar kracht en schoonheid blijvend? Of nemen we haar voor lief? Tijdens het Innsbruck Natuurfestival staan deze vragen op de agenda. Het event bestaat uit een biosfeer- en pleziermarkt, natuurreizen en lezingen over 'deelnemen, ervaren en ontdekken', wetenschappelijke bijdragen en discussiegroepen georganiseerd door de Universiteit van Innsbruck, kunstprojecten en workshops. Daarnaast staan er regionale gerechten op de menu's van deelnemende restaurants.

De internationale filmwedstrijd staat centraal tijdens het evenement. Deze vindt voor de 18e keer plaats en wordt beschouwd als de kern van het festival. De 49 genomineerde films uit 23 landen worden getoond bij Leokino, Anichstraße 36. Ze richten zich op onderwerpen zoals plastic afval, overbevissing, herbebossing en rivierreizen. De wedstrijd, die beschikt over € 20.000,-, is verdeeld in vijf hoofdcategorieën en kent de 'grote prijs van Innsbruck' toe aan de beste natuur- en milieudocumentatie. Klik hier voor het programma.

Natuur uitzicht - Magic Iceland Nautilusfilm, © Magic Iceland Nautilusfilm
Grote plattegrond openen

Data

04.10.2019 - 12.10.2019

Prijsinformatie

Tickets voor de films in deLeokino kosten € 9,- (enkele tickets), € 14,- (dagkaarten) en € 35,- (festivalpas). Studenten, leerlingen en leerlingen betalen € 6,- voor een enkel ticket en € 9,80 euro voor een dagticket. Hier vindt u meer informatie over kortingen en reserveringen. Klik hier voor het programma. 

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat