Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik'


Innsbruck, 17.07.2018 - 27.08.2018

In de zomer van 2017 viert Innsbruck de 450ste verjaardag van Monteverdi. De Italiaanse componist had naast opera een uitgebreid concertprogramma. Diverse internationale virtuozen zijn aanwezig zijn tijdens de Innsbrucker feestweken.

‘De liefde, zei ze…‘ is dit jaar de slogan van het Innsbruck Festival ‘Der Alten Musik’. Het festival verwijst hiermee naar de eerste woorden van de ‘Lamento della Ninfa’ van Monteverdi. Zijn beroemde opera ‘Il rituorno d’Ulisse in patria' is het hoogtepunt van het festivalprogramma. De artistiek directeur van het festival, Allesandro de Marchi, dirigeert dit jaar de opera. Tenor Kresimir Spicer zingt de titelrol en de rol van Penelope vervult mezzosopraan Christine Rice. De première is op 10 augustus in het Nationaal Theater.

Componist Monteverdi zette ook in veel andere concerten de toon. Zoals de uitvoering van ‘Marienvesper’ door het ensemble Concerto Italiano of de voorstelling van ‘Teatro d’Amore’, dat door de Oostenrijkse luitist Christina Pluhar wordt verwoord met het ensemble L’Arpeggiata in het Ambras kasteel. Balletfans kunnen zich verheugen op de voorstelling ‘Pygmalion’ van de Franse componist Jean-Phillipe Rameau. 

© Stefan Gloede
Grote plattegrond openen

Data

17.07.2018 - 27.08.2018

Geen prijsinformatie

Evenementlocatie

Innsbruck
6020Innsbruck

Informatie over de plaats


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat