Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © RibaltaLuce Studio
Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © RibaltaLuce Studio

Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik'

Innsbruck, 16.07.2019 - 27.08.2019

In de zomer van 2019 staat het Festival 'der Alten Musik' in Innsbruck in het teken van het jaar van Maximilian en zanger en de 350e sterfdag van de zanger en componist Pietro Antonio Cesti. U geniet onder andere weer van het 'Concerto Mobile'.

'Glanzlichter' is het thema van het Innsbruck Festival 'der Alten Musik'. Ontdek de muziek uit de tijd van Keizer Maximilian I, wiens 500e sterfdag dit jaar herdacht wordt, en van uit het creatieve leven van Pietro Antonio Cesti. Zanger en componist Ceste, die 350 jaar geleden overleed, heeft diverse opera's gecomponeerd in het Innsbrucker Hof. De zangcompetitie vernoemd naar Cesti, viert dit jaar zijn 10e verjaardag. Alessandro de Marchi heeft de competitie destijds in het leven geroepen en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest bekende zangcompetities voor jong operatalent. De tragische komedie 'La Dori' van Cesti ging in 1657 in premiére in Innsbruck en zal dit jaar voor het eerst op het festival te zien zijn op 24 en 26 augustus. 

Ook wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan de hofmuzikanten van de Habsburgers, waaronder Heinrich Isaac en Paul Hofhaimer. In de voetsporen van Guggeryllis, de musical nar van Kaiser Max, is er ook een kids-concert op 25 augustus. En wie zich wil onderdompelen in de overwelmende muziek van de barok opera 'La Merope' van Riccardo Broschi zet 7, 9 en 11 augustus in de agenda.  in de kalender write (7, 9 en 11,8.). Geniet van aria's, marsen, koren en fanfares, ondersteund het Innsbruck Festival Orchestra.

Er zijn gratis concerten in het keizerlijk paleis, het kasteel van Ambras en in de binnentuin. Een bijzondere voorstelling is het 'Concerto Mobile', gepresenteerd in een oude tram.

Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © Stefan Gloede
Grote plattegrond openen

Data

16.07.2019 - 27.08.2019

Prijsinformatie

Info over de prijzen van de concertkaartjes kunt u hier vinden. Verschillende evenementen hebben ook gratis toegang. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij Innsbruck Information, Burggraben 3, 6020 Innsbruck of via  +43 (0) 1 96096.

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat