Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik'

Innsbruck, 16.07.2019 - 27.08.2019

In de zomer van 2018 staat het Festival 'der Alten Musik' in Innsbruck in het teken van de eeuwenoude muzikale werelden. Een nieuwe generatie betreedt het podium met een programma van diverse jonge talenten uit vele landen. Een gloednieuw onderdeel is het 'Concerto Mobile', uitgevoerd in een oude tram.

'Bewegte Welten' is het motto van het Innsbruck Festival 'der Alten Musik' in 2018. Hoogtepunten van het programma zijn opera's uit drie tijdperken. Allereerst 'Didone abbandonata' ('De verlaten Dido') van Saverio Mercadante, die leefde in de tijd van Rossini. Alessandro De Marchi, directeur van het festival, brengt voor het eerst een opera uit het begin van de 19e eeuw op het podium. De opara wordt opgevoerd door niemand minder dan Jürgen Flimm, regisseur en directeur van Berliner Staatsoper Unter den Linden. De jonge Litouwse sopraan Viktorija Miškūnaitė neemt de rol van Dido op zich, de rol van Aeneas wordt vertolkt door de Oostenrijkse mezzosopraan Katrin Wundsam.

Er zijn gratis concerten in het keizerlijk paleis, het kasteel van Ambras en in de binnentuin. Dit jaar staat het festival ook in het teken van de Tiroler vioolbouwer Jacobus Stainer. Zijn originele instrumenten zijn in sommige concerten te horen, maar het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan zijn werkplaats. Een innovatieve voorstelling is het 'Concerto Mobile', gepresenteerd in een oude IVB tram.

© Stefan Gloede
Grote plattegrond openen

Data

16.07.2019 - 27.08.2019

Prijsinformatie

Concertkaartjes verkrijgbaar vanaf 10 euro. Verschillende evenementen hebben ook gratis toegang. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij Innsbruck Information, Burggraben 3, 6020 Innsbruck of via  +43 (0) 1 96096. Klik hier voor meer informatie.

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat