© TVB Kitzbüheler Alpen - St. Johann
© TVB Kitzbüheler Alpen - St. Johann

Koasalauf App Run

St. Johann in Tirol, 12.02.2022 - 13.02.2022

Andere tijden, nieuwe ideeën: de Internationale Tiroler Koasalauf bij de Wilder Kaiser, een van de grootste langlaufevenementen in Oostenrijk, zal vanwege de pandemie in 2021 in een alternatieve vorm plaatsvinden - een 'app-run' die veel moois belooft.

De naam 'App Run' klinkt misschien als een virtuele cross-country wedstrijd. Maar de nieuwe versie van de Koasalauf vindt echter plaats op de paden rond St. Johann in Tirol en aan de voet van de Wilder Kaiser. Dit jaar niet als een groot evenement, maar de run is verdeeld over zes weken. Wat uit noodzaak werd geboren, inspireert hopelijk veel langlaufers en blijft mogelijk als aanvullend aanbod bestaan na de pandemie.

Als je mee wilt doen, download je simpelweg de Strava-app en leg de Koasalauf-route af wanneer het jou uitkomt tussen 16 januari en 28 februari 2021. De app begint automatisch te timen bij het starthek en stopt onder de finishboog in het Koasastadion. Op de route van 15 kilometer, die één of twee keer kan worden afgelegd, zijn er vier segmenten die afzonderlijk worden beoordeeld: de 'Wadlbeißer' (600 meter bergsprint), de 'Flamme Rouge' (1.000 meter doelsprint), 'Eure Majestät' (3.600 meter circuit) en 'Adrenaline' (1.500 meter afdaling). De App Run maakt ook deel uit van de Euroloppet-serie. Naast amateurlopers doen ook professionals mee. Medailles en trofeeën worden in maart naar de winnaars gestuurd. Tot dusver hebben meer dan 2.000 atleten uit ongeveer 20 landen deelgenomen aan de Koasalauf.

© Tirol Werbung / Charly Schwarz
Grote plattegrond openen

Data

12.02.2022 - 13.02.2022

Prijsinformatie

Deelname is gratis. Download de app en leg de Koasalauf-route af in de opgegeven periode. Alle informatie hier.

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6380 St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.