© TVB Kitzbüheler Alpen - St. Johann
© TVB Kitzbüheler Alpen - St. Johann

Koasalauf App Run

St. Johann in Tirol, 11.02.2023 - 12.02.2023

De internationale Tiroler Koasalauf aan de Wilder Kaiser is een van de grootste langlaufevenementen in Oostenrijk. In februari 2023, voor het 50-jarig jubileum, zal het waarschijnlijk weer plaatsvinden in de gebruikelijke vorm met ongeveer 2.000 deelnemers - en ook als een "App Run".

Met het Wilder Kaiser-massief – de Koasa – altijd in het zicht leiden de routes de deelnemers op 11 en 12 februari op langlaufloipes rond St. Johann in Tirol, Niederhofen, Kirchdorf en Rettenbach. In klassieke en schaatswedstrijden over 8, 28 of 50 kilometer en in de Tiroler Nachtkoasa, een teamwedstrijd, stellen zowel squadron- als folkloristische langlaufers hun uithoudingsvermogen en techniek op de proef. De super mini koasa rennen over 600 meter en de mini koasa rennen over twee en vier kilometer dagen zelfs de jongste uit, waarbij plezier natuurlijk centraal staat.

Daarnaast is er weer de "Koasalauf App Run", die in 2021 in de nood van de pandemie in het leven werd geroepen, maar erg populair was. Wie mee wil doen, downloadt simpelweg de Strava-app en legt tussen 1 januari en 26 februari 2023 de Koasalauf-route af wanneer het hem uitkomt. De app begint automatisch te timen bij het starthek en stopt onder de finishboog in het Koasa Stadium. Er zijn vier segmenten op de 15 kilometer lange route, die één of twee keer kunnen worden gereden, die afzonderlijk worden gescoord: de "Wadlbeisser" (600 meter bergsprint), de "Flamme Rouge" (1.000 meter finish sprint), " Your Majesty” (3600 meter lange lus) en “Adrenaline” (1500 meter afdaling). De App Run maakt ook deel uit van de Euroloppet-serie. Medailles en trofeeën worden na afloop naar de winnaars gestuurd. Deelname is gratis.

© Tirol Werbung / Charly Schwarz
Grote plattegrond openen

Data

11.02.2023 - 12.02.2023

Prijsinformatie

Deelname is gratis. Download de app en leg de Koasalauf-route af in de opgegeven periode. Alle informatie hier.

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6380 St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.