Het muziekevent 'Musik im Riesen', © Tania Marcadella / Windkraft
Het muziekevent 'Musik im Riesen', © Tania Marcadella / Windkraft

Afgelast

Musik im Riesen

Wattens, 21.05.2020 - 24.05.2020

De 17e editie van het festival 'Musik im Riesen' staat in het teken van componist en jazzmuzikant Werner Pirchner. Het event gaat van start met het concert 'Windkraft' waarin actrice Nina Hoss de luisteraars meeneemt door het programma.

Werner Pirchner zou in februari 80 jaar oud zijn geworden. Voor Thomas Larcher, artistiek leider van 'Musik im Riesen', was dit een geschikte gelegenheid om het festival dit jaar op te dragen aan de veelzijdige Tiroler componist en jazzmuzikant met wie hij een hechte vriendschap had. Bij twee van de zes concerten staan werken van Pirchner op het programma. Bij het pre-concert op 18 mei, zal de jonge pianist Michael Schöch zijn talent ten gehore bregen tijdens zijn Masterclass. 

Bij het openingsconcert op 21 mei dirigeert Kasper de Roo het ensemble 'Windkraft - Kapelle für Neue Musik' en 'I Virtuosi Italiani' in het Haus der Musik in Innsbruck. Pirchner's 'Chamber Symphony - Soirée Tyrolienne' is tevens te horen. De actrice Nina Hoss staat ook op de bühne en is gastvrouw van de avond.  

Een ander hoogtepunt is het matinee op 24 mei, waarvoor Thomas Larcher voor het eerst een pianotrio heeft uitgenodigd: het Egger Trio. Het speelt Pirchners werk 'Wem gehört der Mensch...?' en stukken van onder andere Bedřich Smetana.

Muziekevenement 'Musik im Riesen', © Bonica Ayala / Roomful of Teeth
Grote plattegrond openen

Data

21.05.2020 - 24.05.2020

Prijsinformatie

Enkele kaartjes zijn verkrijgbaar tussen de € 41,- en € 52-, met korting € 36,- tot € 46,-. Kinderen tot 14 jaar betalen € 10,-. Een combi-ticket kost tussen de € 177,- en € 202,-, met korting € 156 en €178,-. Toegang tot het concert van Michal Schöch en zijn Masterclass is gratis. Alle informatie vindt u hier.

Evenementlocatie


6112 Wattens

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.