© Michael Werlberger
© Michael Werlberger

Streif Vertical Up

Kitzbühel, 24.02.2024

De beroemde Streif is meestal een snelle afdaling. Dit is niet zo met de Streif Vertical Up. Hier wint degene die het snelst van onder naar boven komt. Een unieke ervaring niet alleen voor de deelnemers.

Bij de legendarische Hahnenkamm-race hebben skiërs slechts ongeveer twee minuten nodig om de finish in het dal op de 3.312 meter lange Streif te bereiken. Het racecircuit in de tegenovergestelde richting veroveren is veel moeilijker. Dat is waar het bij de Streif Vertical Up om draait. Tijdens de 12e editie, eind februari 2023, zullen tal van atleten opnieuw strijden tijdens het ambitieuze project om als eerste de 860 meter hoogte te overwinnen met een helling tot 85 procent.

De basisregels? Er is geen. Hoe en met welk materiaal de deelnemers de top bereiken en speciale uitdagingen overwinnen, zoals de ijzige lokale bergrand, is aan hen, zolang het maar helemaal alleen gebeurt. Er zijn weer de twee bekende varianten: In de snelheidsklasse, de ultieme discipline, gaat het erom zo snel mogelijk de finish te bereiken. De rugzakklasse daarentegen streeft naar plezier. Voorwaarde: Je moet een volle rugzak, of wat er nog van over is, meenemen naar de finish. Ook deelnemers met bijzonder originele vermommingen kunnen rekenen op een best geklede beoordeling. Er is ook een team en een tour rating. Het begint om 18.30 uur bij het finishhuis Hahnenkamm.

Bij de legendarische Hahnenkamm-race hebben skiërs slechts ongeveer twee minuten nodig om de finish in het dal op de 3.312 meter lange Streif te…

toon meertoon minder
Blick von der Streif auf Kitzbühel: Beim Vertical Up müssen bis zu 85 Prozent Steigung überwunden werden, © Michael Werlberger
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

49,- tot 64,-

Evenementlocatie

Kitzbühel
6370 Kitzbühel

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6370 Kitzbühel, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.