In februari vinden in Telfs de Schleicherlaufen plaats met de bijzonder zware hoeden., © Tirol Werbung / Bernhard Aichner
In februari vinden in Telfs de Schleicherlaufen plaats met de bijzonder zware hoeden., © Tirol Werbung / Bernhard Aichner

Telfer Schleicherlaufen

Telfs, 02.02.2020

Slechts eens in de vijf jaar vindt de Telfer Schleicherlaufen plaats, een van de mooiste Tiroolse carnavalsoptochten. In februari is het weer zo ver. Maanden van tevoren werken bijna 500 Fasnachtlers aan voorbereiding van de grote dag.

De Telfer Schleicherlaufen is een bijzonder en feestelijk evenement, met 40 kleurrijk geklede mannen met allen een enorme hoed op hun hoofd, sommige hoeden wegen bijna 8 kilo. De imposante hoeden zijn niet het enige wat de mannen meedragen: allen hebben namelijk ook een bel van ongeveer 3 kilo. Deze mag niet klinken tijdens de optocht, dus de stoet gaat sluipend door het dorp. 

Aan de optocht, die ook uit beren, alpen en zelfs olifanten bestaat, doen traditiegewijs alleen mannen mee. Om 7.00 uur is er een 'zon' ceremonie en om 11.00 uur begint het Schleicherlaufen.  

In 2010 werden de Telfer Schleicherlaufen opgenomen in het UNESCO Nationaal Register van immaterieel cultureel erfgoed.

Telfer Schleicherlaufen, © Tirol Werbung / Bernhard Aichner
Grote plattegrond openen

Data

02.02.2020

Prijsinformatie

Geen informatie beschikbaar

Evenementlocatie


6410 Telfs

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat