Zillertal Bike Challenge

Fügen, Zillertal, 29.06.2018 - 01.07.2018

De 3-daagse mountainbike challenge in het Zillertal staat bij professionele en recreatieve mountainbikers genoteerd als hoogtepunt op de wedstrijdkalender. Ook met de 10e editie biedt de Zillertal Bike Challenge wederom drie verschillende routes in verschillende niveaus.

Op 29 juni wordt voor de 10e keer het startschot van de negende Zillertal Bike Challenge gegeven. Het evenement is dankzij de extreme beklimmingen, spectaculaire single-trail afdalingen en adembenemende uitzichten een hoogtepunt op de kalender van professionele en recreatieve mountainbikers. Na drie dagetappes finishen de deelnemers op de Hintertuxer gletsjer met als beloning een fenomenaal uitzicht op de omliggende bergwereld. Het parcours loopt van Fügen in het dal, via boswegen en single trails naar Zell am Ziller. Vervolgens biken de deelnemers over de Übergangsjoch in Gerlos en Mayrhofen naar de 'Tuxer Fernerhaus'.

Er zijn drie routes ingedeeld op verschillende niveaus. De namen spreken voor zich: de zwaarste tocht is de 'King/Queen of the Mountain' waarbij 188 km en 9.126 hoogte meter overbrugd worden. Deze wordt gevolgd door 'Prince/Princess of the Mountain' en 'Lord/Lady of the Mountain' die enigszins minder zwaar zijn. Bij deze routes kunnen liften als hulpmiddel worden ingezet.

De uitdagende Zillertal Bike Challenge, © Marco Felgenhauer
Grote plattegrond openen

Data

29.06.2018 - 01.07.2018

Prijsinformatie

219,-

Toegangsprijs € 219,-, minimumleeftijd 19 jaar. Registratie tot 17 juni 2018 via deze website. Na het verstreiken van de inschrijfdatum, is deelname enkel mogelijk tegen extra kosten.

Evenementlocatie


6263 Fügen, Zillertal

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat