Zillertal Bike Challenge


Fügen, Zillertal, 30.06.2017 - 02.07.2017

De 3-daagse mountainbike challenge in het Zillertal staat bij professionele en recreatieve mountainbikers genoteerd als hoogtepunt op de wedstrijdkalender. Dit jaar biedt de Zillertal Bike Challenge drie verschillende routes in verschillende niveaus.

Op 30 juni wordt het startschot van de negende Zillertal Bike Challenge gegeven. Het evenement is dankzij de extreme beklimmingen, spectaculaire single-trail afdalingen en adembenemende uitzichten een hoogtepunt op de kalender van professionele en recreatieve mountainbikers. Na drie dagetappes finishen de deelnemers op de Hintertuxer gletsjer met als beloning een fenomenaal uitzicht op de omliggende bergwereld. Het parcours loopt van Fügen in het dal, via boswegen en single trails naar Zell am Ziller. Vervolgens biken de deelnemers over de Übergangsjoch in Gerlos en Mayrhofen naar de 'Tuxer Fernerhaus'.

Er zijn drie routes ingedeeld op verschillende niveaus. De namen spreken voor zich: de zwaarste tocht is de 'King/Queen of the Mountain' waarbij 188 km en 9.126 hoogte meter overbrugd worden. Deze wordt gevolgd door 'Prince/Princess of the Mountain' en 'Lord/Lady of the Mountain' die enigszins minder zwaar zijn. Bij deze routes kunnen als hulpmiddel liften ingezet worden.


De uitdagende Zillertal Bike Challenge, © Marco Felgenhauer
Grote plattegrond openen

Data

30.06.2017 - 02.07.2017

Prijsinformatie

209,-

Evenementencategorie


6263Fügen, Zillertal

Informatie over de plaats


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat