Schnapsproeverij bij Beate Hollaus in Dillentalhof in Wildschönau, © Agrarmarketing Tirol
Schnapsproeverij bij Beate Hollaus in Dillentalhof in Wildschönau, © Agrarmarketing Tirol

Tiroler Schnapsroute

Schnapsbrouwen is een belangrijk onderdeel van de Tiroler cultuur. Ontdek hoe fruit uit de regio wordt verwerkt tot Schnaps.

Een nobel destillaat en een Tiroler specialiteit. Schnapsbrouwen is een belangrijk onderdeel van de Tiroler cultuur. In het hart van de Alpen kunt u zelf ontdekken hoe fruit uit de regio wordt verwerkt tot Schnaps. 

In Tirol vindt u tal van bedrijven, die zeer zorgvuldig en met veel tijd en liefde traditionele Tiroler Schnaps maken. Schnaps brouwen is een kunst. In de landelijke distilleerderijen wordt jaarlijks circa 50 miljoen kilo fruit verwerkt tot verschillende brandewijnen. Internationale onderscheidingen bevestigen dat de Tiroler brouwerijen tot de absolute wereldtop behoren. Ook gasten weten de uitstekende kwaliteit en diversiteit van smaken op waarde te schatten. Ruim 2.500 van de 4.000 Tiroler brouwerijen hebben al brouwrecht sinds de tijd van Maria Theresia (18e eeuw).

De Tiroler Schnapsroute door Noord- en Osttirol is in het najaar van 2013 van start gegaan. De bezoekers worden verwelkomd bij 37 partnerbedrijven, verspreid door het Tiroler Inntal, een groot aantal zijdalen en Osttirol. Er zijn tal van mogelijkheden om de kunst van het Schnaps brouwen vanuit eerste hand te ervaren. Alle aangesloten brouwerijen van de Tiroler Schnapsroute voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden, waarbij de bezoekers informatie krijgen over de herkomst en verwerking van een product en natuurlijk Schnaps kunnen proeven.

Aangezien veel distilleerderijen een nevenactiviteit zijn, kunnen sommige uitsluitend op afspraak worden bezocht. Ook zijn er brouwerijen met vaste openingstijden. Voor de proeverijen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Meer informatie wordt ook verstrekt bij de tourist offices.

Een nobel destillaat en een Tiroler specialiteit. Schnapsbrouwen is een belangrijk onderdeel van de Tiroler cultuur. In het hart van de Alpen kunt u…

toon meertoon minder

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.