© Tirol Werbung / Jannis Braun
© Tirol Werbung / Jannis Braun

CLAR - Klimaatvriendelijke regio's

Bergen en dalen, bossen en alpenweiden, meren en gletsjers: de regio's van Tirol zijn unieke natuurgebieden en cultuurlandschappen. Om deze te behouden, zetten steeds meer vakantieregio's zich in voor duurzaam toerisme.

Reizen, accommodatie, consumptie en vrije tijd: klimaatbescherming wordt in de Tiroler regio's concreet. Met de trein reizen, een shuttle boeken, overnachten in een gecertificeerd duurzaam bedrijf en op vakantie milieuvriendelijk je favoriete hobby's uitoefenen - dat is wat verschillende Tiroler regio's doen. Ze bundelen aanbiedingen, creëren platforms voor regionaal winkelen, geven gasten tips over natuurgerichte excursiebestemmingen - van A voor aankomst tot Z voor steenpijnbos. Een milieuvriendelijk beheer stelt het levensonderhoud van de plaatselijke bevolking veilig en behoudt de alpiene natuur- en cultuurruimte voor iedereen. De regio's Seefeld, Kaunertal, Alpbachtal, St. Johann, Kufsteinerland en Pitztal zijn pioniers die gecertificeerd willen worden met het Oostenrijkse Eco-label voor vakantiebestemmingen. Hun visie: een "Schone Alpenregio" (CLAR) - voor het milieu en voor de mensen.

 

Reizen, accommodatie, consumptie en vrije tijd: klimaatbescherming wordt in de Tiroler regio's concreet. Met de trein reizen, een shuttle boeken,…

toon meertoon minder

Tirol dichtbij

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.