Gramaialm Pertisau/Achensee

Pertisau

BeschrijvingDe Graimaialm is een uitstapje en belevenisparadijs voor het hele gezin en ligt midden in natuurgebied Karwendel op 1.263 m. Hier treft u een fascinerend natuurlandschap met bloeiende almweides en romantische wandelroutes die door het lariksbossen naar de waterval of de kapel voeren. Daarnaast is de alm een uitgangspunt voor tal van bergtoeren in het Karwendel gebied. In Alpengasthof Gramai nodigen de gezellige stubes en het grote zonneterras met prachtig uitzicht op het Karwendel massief, uit voor ontspanning. Hier geniet u van smakelijke Tiroler gerechten en een vriendelijke service. Wie houdt van stevige kost, bezoekt de kaas- en spekalm uit de 16e eeuw. Hier zijn ook originele Tiroler boerenproducten verkrijgbaar zoals boter, spek, kaas, gerookte worsten, melk, karnemelk en honing – om direct te eten of mee naar huis te nemen! Kinderen leven zich uit op de avonturen speelplaats met trampoline en een kinderboerderij. Verder vindt u hier een grote alm-tuin met kruiden een kneipp en blote voeten pad.

Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Geopend van begin mei tot eind oktober. Ook in de winter geopend, echter zonder overnachtingsmogelijkheden en alleen te voet of op langlaufski’s bereikbaar.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

U volgt de Inntal snelweg A12 (vignet verplicht) en neemt afslag Wiesing/Achensee, Achensee-Bundesstraße B181. Na 7 km volgt u de borden Maurach en in het centrum van Maurach volgt u de borden naar Pertisau (5 km verder), u neemt de eerst afslag naar het dorp aan uw linkerhand, passeert de Karwendel-Bergbahn en gaat alsmaar rechtdoor tot aan de parkeerplaats bij de tolhuisje (betaald). Vanaf hier voert een wandelpad in ca. 2 uur naar de Gramaialm. Ook is het mogelijk om de alm te bereiken met de auto of de ‘Nostalgiebus’ (via Sport Wöll, tel. +43 5243 5871) via de 7 km lange tolweg.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.