© TVB Innsbruck / Christof Lackner
© TVB Innsbruck / Christof Lackner

Tirol heeft veel meer te bieden dan alleen bergen en natuur. De talrijke attracties die u kunt bezoeken, zijn het ultieme bewijs hiervoor.

Van een breed cultureel aanbod tot bijzonder markante architectonische bouwwerken; het scala aan bezienswaardigheden in Tirol is uiterst gevarieerd. Duik in de geschiedenis van Tirol in het Tirol Panorama, ontdek de fonkelende wonderzalen in de Swarovski Kristallwelten of geniet op de Bergisel-schans van het spectaculaire 360-graden uitzicht. Hieronder leest u welke attracties u tijdens uw vakantie in Tirol zéker moet bezoeken.

6 · Highline179 in Reutte


Highline179, © Strabag/Naturparkregion Reutte

De een kan niet wachten op de kick, de ander kost het de grootst mogelijke overwinning… met of zonder kriebels in je buik, als je eenmaal op highline179 staat, 110 meter boven de Fernpassstraße B179 bij Reutte, beleef je niet alleen een sensationeel gevoel, maar word je ook nog eens getrakteerd op een weids uitzicht over het dal. Highline179 is 406 meter lang en daarmee de langste voetbrug ter wereld. Tijdens het oversteken van de schommelende brug zullen er wellicht mensen zijn er even aan moeten denken dat de constructie absoluut veilig is. Highline179 verbindt ruïne Ehrenberg met Fort Claudio, die allebei deel uitmaken van de Burgenwelt Ehrenberg.

9 · Jakobskreuz op Buchensteinwand


Jakobskruis, © Bergbahnen Pillersee

Boven op de top van de Buchensteinwand, op 1.456 meter hoogte, waakt het monumentale Jakobskreuz over het Pillerseetal. De architectonisch modern vormgegeven constructie is 29,6 meter hoog; hiermee is het niet alleen het grootste bergkruis ter wereld, maar bovendien begaanbaar. In de vier armen van het kruis zijn verwarmde expositieruimtes en uitkijkplatformen ingericht. Met het verbluffend mooie panorama van de Kitzbüheler Alpen op de achtergrond worden hier regelmatog congressen, lezingen en andere evenementen georganiseerd. Wie nog hogerop wil, neemt comfortabel de lift naar het panoramaplatform op het dak. Het Jakobskreuz is een highlight voor alle wandelaars die op bedevaart zijn via de Jakobsweg door het Pillerseetal.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat