© KitzSki Werlberger
© KitzSki Werlberger

Bergbahnen Kitzbühel in de zomer

De Hahnenkamm aan de ene kant, de Kitzbüheler Horn aan de andere kant: in de zomer brengen de Kitzbüheler bergbahnen hun passagiers naar bergwerelden vol botanische, sportieve en landschappelijke ervaringen.

De gondeltocht van het dal (763 meter) naar de top van de Kitzbüheler Horn (1.996 meter) is een reis naar een andere klimaatzone. Daarom is het zo verbazingwekkend wat er groeit en bloeit in de alpenbloementuin, op slechts tien minuten lopen van het bergstation. Meer dan 400 alpenplanten, waaronder enkelen uit de Himalaya, zijn er te bewonderen. Een ander hoogtepunt van Horn vind je heel dichtbij: de Karstweg, die langs rotsachtige formaties en karstgaten leidt. Voor de vroege vogels wordt er tussen half juli en half september een ontbijt geserveerd op de Horn-top.

Iedereen die de kabelbaanrit naar de Hahnenkamm (1.712 meter) neemt, kan zich verheugen op een aantal mooie belevenissen. Een must voor alle skiliefhebbers is de steile 3,8 kilometer lange wandeling langs de Streif, de legendarische afdaling van waar de belangrijkste punten, zoals de Mausefalle, van dichtbij echt indruk maken. Er is ook de "Streif Viewing": op vier infotainmentmonitoren worden spectaculaire filmscènes van de race getoond. Ook het KitzPanorama, een imposant uitkijkplatform bij het bergstation, en de panoramische rondweg mag u niet missen.

De gondeltocht van het dal (763 meter) naar de top van de Kitzbüheler Horn (1.996 meter) is een reis naar een andere klimaatzone. Daarom is het zo…

toon meertoon minder

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.