Kinderskicursus in Tirol


De talrijke blauwe afdalingen en oefenpistes zijn de beste plaats om de beginselen van het skiën onder de knie te krijgen. De eersteklas skischolen met goed opgeleide skileraren maken kinderen wegwijs op de piste. In sommige regio’s worden zelfs gratis kinderskicursussen en liftpassen aangeboden.

  • In de Silberregion Karwendel nodigt mascotte Karwendolin kinderen van vier tot twaalf jaar uit om gratis deel te nemen aan een kinderskicursus. De enige voorwaarde is dat heel het gezin minimaal een week in Silberregion Karwendel verblijft.
  • Tijdens de ‘Kinderskiwochen’ worden er in skigebied Hochoetz in het Ötztal en in Hoch-Imst gratis skicursussen aangeboden. In deze periode kunnen kinderen tussen drie en een half en zeven jaar kosteloos de beginselen van het skiën leren.
  • In het Pitztal en in de regio Tiroler Oberland ontvangen kinderen die geboren zijn tussen 2003 en 2005 de gratis ‘Bambini-Freipass’ skipas indien zij in het gezelschap zijn van een volwassene met een geldige liftpas.
  • In het 10.000 m2 grote Murmlipark in Serfaus worden kinderen spelenderwijs wegwijs gemaakt met de beginselen van het skiën. In het park vinden de kids onder andere twee lopende banden, een carrousel en talrijke levensgrote dierenfiguren. De kinderen die een paar jaar ouder zijn, leren skiën in Bertas Kinderland.

Wanneer de kinderen moe zijn of even geen zin hebben om te skiën, dan vinden zij in de kinderopvang en kinderlanden genoeg andere activiteiten.

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat