Serfaus, © Tirol Werbung/Pupeter Robert
Serfaus, © Tirol Werbung/Pupeter Robert

Geweldige winterdagen met het gezin

Ook buiten de skipistes is er in Tirol volop leuks te beleven voor het hele gezin. Van een snuffelcursus snowkiten tot boeiende musea: talloze activiteiten staan garant voor perfecte vakantiedagen in de winterse Alpen.

Wintervakantie in Tirol: wie denkt dan niet aan bergen sneeuw, goed geprepareerde pistes en fantastische wintersportdagen in de Alpen? Het dagprogramma ziet er anders uit als de kinderen meegaan op wintersportvakantie. Immers, de hele dag skiën van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat houden de kleintjes niet vol (en u misschien ook niet). Gevarieerde sportieve activiteiten en uitstapjes in Tirol zorgen voor afwisseling en sneeuwpret voor de hele familie. Onderstaande dagtips zijn hiervoor het bewijs! 

Wintervakantie in Tirol: wie denkt dan niet aan bergen sneeuw, goed geprepareerde pistes en fantastische wintersportdagen in de Alpen? Het…

toon meertoon minder

Paard en wagen, lamatrekking en zwemmen in Wilder Kaiser

Winterlamatrekking aan de Wilder Kaiser, © Tirol Werbung/Wilder Kaiser

Beleef de Wilder Kaiser in al zijn facetten buiten de piste: in de regio Wilder Kaiser beleeft u dankzij de veelzijdige activiteiten en excursiebestemmingen elke dag iets nieuws én avontuurlijks. 

Tocht met paard en wagen: ontspannen volop genieten van het prachtige landschap en toch lekker in beweging zijn. Dat bewegen doet u niet zelf, maar de paarden die voor de koets lopen. Op een tocht door de regio Wilder Kaisere verkennen gzinnen in een rustig tempo de steden Ellmau, Going, Scheffau en Söll.

Lama-trekking: een lama-expeditie met een hoog knuffelgehalte. Tijdens de lamatrekking gaat u samen met een zachte viervoeter van Koglhofs over besneeuwde weides naar Ellmau. De dieren zijn erg tam en houden van contact met mensen. Een warme chocomelk en een lekker stukje taart maken het winteruitje helemaal af.

KaiserBad Ellmau: skipak uit en direct uw zwembroek of badpak aan - de afstand tussen de piste en het Ellmauer KaiserBad is nog geen 100 meter. Bij de turbo glijbaan krijgt u de vuurdoop. Waterkannonen, piratenbruggen en water-paddenstoelen in de sneeuw zorgen voor gegarandeerde waterpret.

Skibussen verbinden de steden in Wilder Kaiser met elkaar: Söll, Scheffau, Ellmau en Going.

Beleef de Wilder Kaiser in al zijn facetten buiten de piste: in de regio Wilder Kaiser beleeft u dankzij de veelzijdige activiteiten en…

toon meertoon minder

Iglo's, verhaalwandelingen en nachtrodelen in Ötztal

Kinderskikurs in Hochoetz

In het langste zijdal van Tirol beleeft u de winter volop: 6 skigebieden met meer dan 350 pistekilometers beloven veel afwisseling en sneeuwzekerheid. Naast het plezier op de pistes is het dal ook in de winter in de 'place to be': Tijdens sneeuwschoen- of winterwandelen, rodelen of langlaufen ontdekt u het alpenlandschap van het Ötztal. De ene keer vliegensvlug en vol adrenaline, de andere keer heerlijk rustig en ontspannen. 

Schneedorf Hochötz: in het sneeuwdorp Hochötz zijn zes verschillende iglo’s te bezoeken. Hier kunt u zich onderdompelen in het leven van Eskimo’s en ijsprinsessen. Eenmaal terug in het restaurant van Acherkogel blijft de fantasie geprikkeld. Kinderen leven zich uit in het WIDIVERSUM en bij het avontuurlijke 5D WIDI's MOVIE SHUTTLE.

Nachtwandeling Ötztaler Sagenweg: bij de nachtelijke wandelingen van Huben naar Gasthof Feuerstein wordt u overvallen door geluiden van een sissende phyton, het galop van een ridder te paard en de klanken van Tiroler Mädchen. Kippenvel? Na een uur wandelen, komt u uit bij het knusse Gasthof Feuerstein, waar wordt voorgelezen uit een verhalenboek. Vervolgens pakt u de slee en rodelt u naar het dal.

De Guest Card (inbegrepen bij accommodatie) is te gebruiken voor het openbaar vervoer. Hierbij reist u gratis met de bus naar verschillende plaatsen, bergbanen en bestemmingen. 

In het langste zijdal van Tirol beleeft u de winter volop: 6 skigebieden met meer dan 350 pistekilometers beloven veel afwisseling en sneeuwzekerheid…

toon meertoon minder

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.