Kugelwald Glungezer, © Region Hall-Wattens
Kugelwald Glungezer, © Region Hall-Wattens

10 Tips voor gezinsuitstapjes

Met het gezin op vakantie in Tirol. Dat is toch het mooiste wat er is? Er valt zo veel te ontdekken in de Tiroler bergwereld.

Als je met het gezin op vakantie gaat, moeten er leuke activiteiten worden ondernemen om de kids te vermaken. Tirol biedt talloze uitstapjes voor elke type gezin, type weer en type vermaak. Van spannende wandelingen en avontuurlijke speelparken tot actief de Tiroler natuur ontdekken, in het hart van de Alpen halen kinderen en ouders hun hart op. Hieronder 10 tips voor een dagje uit met het gezin.    

2 · Kugelwald Glungezer


Kugelwald bij Glungezer, © Tirol Werbung/Julia König

Kogels rollen over de grootste kogelbaan ter wereld! In de zomer rollen de houten kogels door een van de oudste dennenbossen van Europa en leggen daarbij een spectaculair parcours af. Het eerste zetje geeft u, waarna u de grote houten ballen volgt. Op de steile stukken rollen de ballen sneller en bij andere hindernissen remmen ze juist af. Van boom naar boom zoeken ze hun weg door het labyrint dat bestaat uit goten van alpendennenhout en holle boomstammen. En wanneer het echt nodig is helpt u een handje.

3 · Hexenwasser Söll


Hexenwasser in Söll, © TVB Wilder Kaiser

Vuur, water, hout en stenen zijn de elementen die ons bewegen en die zich laten bewegen. Soms met  eigen spierkracht en andere keren met behulp van de wind of de zon. In Hexenwasser kunnen kinderen een eigen heksenbezem, waterrad of heksenmuts maken of een gelukssteen slijpen! Spelenderwijs leren zij de wonderen van de natuur kennen en begrijpen. Maak een uniek souvenir in de heksenwerkplaats en geniet van geweldige panoramische uitzichten.

4 · Lauserland Alpbach


Lauserland Alpbachtal, © Lauserland Alpbachtal

Lauserland Alpbach is de ‘place to be’ voor (kwa)jongens en -meisjes die barsten van de energie. Deze avonturenspeeltuin met glijbanen, schommels, kruiptunnels, grotten, uitzichttoren, waterspelen en trampolines laat het hart van ieder kind sneller kloppen. Een leuke wandeltip voor het hele gezin is de vijverwandelweg, waarbij je op een spannende ontdekkingstocht gaat in de natuur.

5 · Erlebniswelt Filzalmsee


Na de comfortabele tocht bergopwaarts met de gondel van Brixen, gaan grote en kleine wandelaars op ontdekkingsreis rondom de Filzalmsee. De moeraskijkkast, de zandspeelplaats en de boomhutten staan onder alle weersomstandigheden garant voor plezier. Op de grote en kleine Riesenweg vindt u een reuzenhand met een ‘voel quiz’, de klanken werkplaats met xylofoon in het bos, de reuzenkoe bij de Silleralm, het reuzenoog en een groot model van het oog, waar u ook interessante experimenten kunt doen. Behoefte aan een korte pauze? Bezoek dan een van de restaurants langs de route en geniet van lokale specialiteiten.

6 · Murmliwasser in Serfaus


In het Murmliwasser kunnen kinderen zich uitleven op zandspeelvelden, stapstenen, glijheuvels en water trappen. Wie over de ‘Murmli-spiraal’ loopt, kan het wat laten keren, terwijl u in het rots doolhof op zoek gaat naar de uitgang en vanaf de vuurtoren goed zicht heeft op de omgeving. Voor een korte stop kunt u neerstrijken op de picknickweide of de relaxzone met zonnebedden, waarvandaan u als volwassene goed zich heeft op de speelstations. Een aanrader is ook het nieuwe marmottenterrein nabij Murmliwasser, waar u oog in oog komt te staan met echte marmotten.

7 · Erlebnisweg Tux


Springen in het hooi, klimmen zoals Tarzan en in evenwicht blijven op de wiebelbrug. Erlebnisweg Tux is een spannende 8 km lange wandelroute voor jong en oud met 14 activiteiten en speel stations. Kinderen amuseren zich gegarandeerd bij de spelletjesvijver, waterraden en de Tuxer watervallen. Op de stempelplaatsen kunnen kinderen stempels verzamelen voor een cool t-shirt! Ontdek alle stations en verzamel alle stempels. Deze weg is ook prima te bewandelen met een buggy.

8 · Ötzi-Dorf


Ervaar het leven, wonen en werken in het stenentijdperk met het hele gezin. Bezoek een van de Ötzi-dorpfeesten met leuke attracties, rondleidingen over handwerktechnieken, filmvoorstellingen of verken de natuurkinderspeelplaats. Neem een kijkje in het archeologisch openluchtmuseum in Umhausen en bezoek de Stuibenfall, de grootste waterval van Tirol!

9 · WunderWanderWeg St. Anton


Een dorstige boom, een monster boom en het ‘dronken bos’. Is dit wel veilig? Geen zorgen, de bomen doen niks, maar hebben allen iets bijzonders. Langs het gezinsvriendelijke ‘Senn’s WunderWanderWeg’ belevenispad leer je natuur van een buitengewone kant kennen. Nog niet genoeg gewandeld? De Alpenbloemen- en kruidenweg, het blote-voeten-pad en de waterweg bevinden zich meteen naast de WunderWanderWeg.

10 · Triassic Park Waidring


Triassic Park Waidring, © Bergbahn Steinplatte/Rudi Manesch

Word natuuronderzoeker en volg bijzondere en opmerkelijke sporen uit de oertijd. Laat u verbazen door de geheimen van de oerzee, die in de beroemde koraaltuin op de top van de Waidringer Steinplatte te zien zijn. In het Triassic Park maakt jong en oud spelenderwijs kennis met het verleden. Hierbij mag een bezoek aan de 3D animaties over fossielen niet ontbreken.

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.