Gletsjer- en seizoensopeningen


Met spectaculaire seizoensopeningen zoals party’s, concerten en wedstrijden luiden de verschillende wintersportgebieden in Tirol het winterseizoen in.

Wanneer de pistes zijn voorzien van een flinke laag sneeuw en de liften weer gaan draaien, is dit reden voor feest. Meerdere feesten zelfs! Ieder jaar luiden talrijke gebieden de opening van het skiseizoen 2016-2017 in Oostenrijk in op feestelijke wijze. Spectaculaire seizoensopeningen in Ischgl, Mayerhofen, Sölden en vele andere plaatsen zorgen voor een gezellige start van de winter.


1 · Opening Tiroler gletsjers


Stubai-Premiere, © Stubaier Gletscher/Stefan Eigner

Tirol is vijf gletsjerskigebieden rijk, inclusief de Hintertuxer gletsjer die 365 dagen per jaar is geopend. Op deze gletsjer is van 29 september tot en met 2 oktober 2016 de ‘Hotzone.TV park opening’. Ook op de Kauntertaler gletsjer en de Pitztaler Gletscher gaat het nieuwe seizoen van start. Tijdens de ‘Kaunertal Opening’, van 7 tot en met 9 oktober, kunnen snowboarders en freeskiërs verschillende jamsessions bijwonen en de nieuwste modellen testen. Een week later zal ook het ‘hoogste gletsjerfeest van Tirol’ op de Pitztaler gletsjer plaatsvinden. Een feestelijke opening met een uitgebreid programma: workshops in skicross en skiën op de gletsjer, verschillende skitesten en muziekoptredens van Rockaholixs Buam. De volgende en laatste openingsfeesten op de gletsjers zullen plaatsvinden in Sölden en op de Stubaier Gletscher. In het weekend van 22-23 oktober zal in Sölden de opening van het seizoen gevierd worden tijdens de Skiweltcup, hier zal net als in Kaunertal de mogelijkheid zijn om de nieuwste snowboard- en skimodellen te testen en zullen verschillende livebands optreden. Datzelfde weekend zal op de Stubaier Gletscher de Stubai Premiere zijn, hierbij wordt het Snowpark Stubai Zoo geopend.

Data: najaar 2016

4 · Skitoerenfestival in Osttirol


Skitoerenfestival in Osttirol, © EXPA Gruber

Toerskiërs kijken reikhalzend uit naar dit openingsweekend. Tijdens de derde editie van het skitoerenfestival in Lienz, worden nieuwe materialen getest en de nieuwe uitrustingstrends gespot. Tevens zullen er lezingen gegeven worden over mountaineering, klimmen, skitouring door onder andere Hans Kammerlander. Daarnaast kunnen er verschillende workshops en begeleide skitours gevolgd worden.

Data: 8-11 december 2016

9 · Snowfestival in Serfaus-Fiss-Ladis


Snowfestival in Serfaus-Fiss-Ladis, © Serfaus Fiss Ladis/Andreas Kirschner

Van 8 tot en met 11 december zal het gebied Serfaus-Fiss-Ladis het seizeon weer openen. Op 8 december openen de liften en de dagen erop wordt dit groots gevierd met het Snow Festival. Op de vrijdag zal er een optreden zijn van DJ Eric en op een zaterdag van de band ‘Die Büddenbacher’ bij het bergstation.

Data: 8-11 december 2016

11 · Zillertal Arena


Het mooie en grote skigebied van Zillertal Arena opent op 3 december 2016 weer haar liften. De liften in Zell am Ziller zijn open vanaf 3 december 2016 tot en met 23 april 2017, zo ook in Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml. De liften in Gerlosstein daarentegen zijn geopend van 17 december 2016 tot en met 2 april 2017.

Data: 3 december 2016

U bent wellicht ook geïnteresseerd in


Omhoog
Live Chat
Live Chat