Eulenwiesen und Maria Waldrast, © Tirol Werbung
Eulenwiesen und Maria Waldrast, © Tirol Werbung

Eulenwiesen en Maria Waldrast

Dichter, mijn god, bij jou: wie op bedevaart gaat om de schepper voor het goede in zijn leven te danken, hem om vergiffenis voor een vergrijp of om bijstand in een moeilijke situatie te vragen, moet daar wel wat moeite voor doen. Anders heeft de bedevaart geen zin. Wie dus de behoefte voelt om het oude bedevaartsoord Maria Waldrast te bezoeken kan het beste in de herfst op bedevaart gaan. Het is goed mogelijk dat stress en onrust op wonderbaarlijke wijze verdwijnen als men door de vlammende lariksbosschages wandelt en uitrust op de goed verscholen Eulenwiesen om eens helemaal op adem te komen.

Eulenwiesen in de herfst, © Tirol Werbung/Mario Webhofer
© Tirol Werbung/W9 STUDIOS

Eten & Beleven

Eten. Het klooster Maria Waldrast, een van de hoogst gelegen kloosters in Europa op meer dan 1.600 meter hoogte, gooit hoge ogen met zijn streekgerechten en een zonterras met grandioos uitzicht. De keuken en kelder hebben voldoende capaciteit om een feestje voor 60 personen te verzorgen. In Alpengasthaus Gleinser Hof, gelegen boven Schönberg, serveert de familie Hammer Stubaier specialiteiten met producten van de eigen boerderij.

Beleven. Maria Waldrast ligt aan de voet van de Serles in de gemeente Mühlbachl en is via vele wandelpaden bereikbaar, onder andere in ongeveer 1,5 uur via Gleins in het Stubaital (openbare parkeerplaats) over de Gleinser Mähder en de Eulenwiesen. Van Matrei aan de Brenner loopt een goede weg naar het bedevaartsoord. Wie liever met de mountainbike op pad gaat, kan het herfstlandschap rondom Maria Waldrast op de 7e etappe van de Tirol Mountain Bike Safari verkennen.

Wandelen bij Eulenwiesen en Maria Waldrast

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.