Telfer Wiesen, © Tirol Werbung
Telfer Wiesen, © Tirol Werbung

Telfer Wiesen

De lokale bevolking die graag uitstapjes in de omgeving maakt, noemt de Telfer Wiesen ook vaak de Telfeser Wiesen, maar dat klopt niet. Of het nu Telfer of Telfeser heet, is eigenlijk niet van belang. Wat je moet weten is dat de Telfer Wiesen deel uit maken van het Stubaier dorp Telfes. Dat is een van de mooiste streken in Tirol voor rustige herfstwandelingen met het hele gezin of tochten met de mountainbike. Het uitgestrekte, licht glooiend berglandschap aan de zonnige kant aan het begin van het Stubaital dat zeer licht is bebost met lariks met subtiele tinten in geel, oranje en goud is een lust voor het oog en de ziel. En steeds opnieuw reikt het uitzicht kilometers ver tot in het Stubaital en het Wipptal. Beneden liggen enkele huisjes in het landschap verspreid, als je omhoog kijkt zie je de Patscherkofel, de 'huisberg' aan de zuidzijde van Innsbruck.

© Tirol Werbung/W9 studios

Eten & Beleven

Eten. De Thalerhof bij het startpunt van de wandeling staat bekend om zijn goede keuken met biologische streekproducten. Fans van knoedels, maar ook van andere traditionele gerechten zoals de zuur aangemaakte Tiroler Graukäse (grijze kaas) komen aan hun trekken in Alpengasthaus Stockerhof dat boven Mutters/Kreith ligt.

Beleven. Vanuit de parkeerplaats in Kapfers loopt een vlakke wandelroute over de rondweg door de Telfer Wiesen. Met der Stubaitalbahn kom je milieuvriendelijk en romantisch op de plaats van bestemming. Hij vertrekt vanuit Innsbruck en rijdt door de Telfer Wiesen (met de haltes Luimes, Telfes en Telfer Wiesen).

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.