Villgraten- en Winkeltal, © Tirol Werbung
Villgraten- en Winkeltal, © Tirol Werbung

Villgraten- en Winkeltal

Een vredigere vakantie in de bergen vindt je nergens anders. In het Villgraten- en in het Winkeltal wordt een bescheiden infrastructuur nog als een deugd gezien. Dat wordt ook zeer gewaardeerd door wandelaars en bergbeklimmers die niet van drukte en mensenmassa's houden. Hier deel je puur wandelgeluk over zachte almgronden slechts met een paar gelijkgezinden. En ook met de koeien die zeer ontspannen overkomen en de beroemde Villgrater schapen die nog niet kunnen vermoeden dat hun heerlijke zomer binnenkort voor dit jaar voorbij zal zijn. Wie de frisse wind opsnuift, ruikt de geur van de laatste Alpenklaver die bijna is uitgebloeid.

© Tirol Werbung/W9 STUDIOS

Eten & Bereikbaarheid

Eten. Wie zich in de vrije natuur beweegt, laat zich ook graag eens culinair verwennen, bijvoorbeeld in restaurant Gannerhof van de familie Mühlmann in Innervillgraten dat GaultMillau Awards kreeg.

Bereikbaarheid. Het Villgratental splitst zich bij Sillian in het Hochpustertal. Van Innervillgraten leidt een wandeling van ongeveer 4 uur over de Ahornberg en de Versellerberg naar het Winkeltal en verder naar Außervillgraten. De route kan ook in de omgekeerde richting worden afgelegd. In Innervillgraten is een bezoek aan het Villgrater Natur Haus van de familie Schett een echte aanrader.

Wandelen in het Villgraten- en Winkeltal

Overzicht herfstlandschappen in Tirol

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.