Gezinsfietstocht Buchau – Gramaialm – Gernalm


Deze fietstocht voor beginners en gezinnen start bij het Buchau strand in Maurach am Achensee en voert door het prachtige landschap van Alpenpark Karwendel. Bij deze 27,7 km lange, eenvoudige route bent u ongeveer 3,5 uur onderweg en overbrugt u 823 hoogtemeters. Aan het begin en het eind van de route fietst u langs het mooie Achensee meer. Deze fietstocht kunt u het beste maken tussen begin mei en begin november.

  • Alpenpark Karwendel biedt een prachtig bergpanorama. Met wat geluk spot u in het Falzhurntal in de buurt van de Gramaialm een gems.
  • Talrijke almen, hutten en bezienswaardigheden nodigen uit een pauze in te plannen. Zo kunt u op de Pletzachalm, gelegen op 1.040 m, genieten van verse alpenmelk.

  • Bij de Gernalm (1.172 m) kunt u een bezoek brengen aan de uitdagende avonturenspeelplaats ‘Gimpl-Park’ of de onlangs gerenoveerde Gramaialm op 1.264 m.

Routebeschrijving: 
de fietsroute begint bij het Buchau strand in Maurach en voert langs het Achensee meer naar het 5 km verderop gelegen Pertisau. In Pertisau slaat u bij de eerste afslag linksaf en fietst u langs de Karwendel-Bergbahn verder rechtdoor het Karwendeltal in. Daarna volgt u de mountainbike borden naar de Falzthurnalm (1.084 m) en de Gramaialm (1.236 m). De terugweg kunt u eventueel uitbreiden door via de Gernalm (1.272 m) te fietsen.


Grote plattegrond openen

Bergketen

Lengte

17 km

Reistijd

2 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.250 m930 m

Hoogtemeters bergopwaarts300 m
Bergafdaling in hoogtemeters600 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

Jan
Feb
Mrz
Apr
Mei
Jun

Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

* Dit zijn algemene richtlijnen en aanbevelingen. Houd rekening met persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Niemand kan verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid van de informatie.

Downloads

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Contact

Achensee Tourismus
Im Rathaus 387
6215 Achenkirch
t   +43.5246.5300-0
f   +43.5246.5333
e   info@achensee.com

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat