Fietstocht Iseltal Randwanderweg


De Iseltal Radwanderweg start aan de voet van Schloss Bruck, gelegen aan de Noordelijke toegangsweg van Lienz. De eenvoudige fietsroute loopt langs de oever van de Isel rivier naar Matrei in Osttirol. Dit 28 km lange traject kunt u met het gezin in ongeveer 2 uur en 20 minuten afleggen.

  • Nationalparkhaus Matrei huisvest een twee verdiepingen tellende expositie over de natuur- en cultuurbijzonderheden van de Osttiroler regio in de Hohe Tauern.
  • In de sprookjesachtige burcht Kienberg bevindt zich ‘Heubad Kienburg’, een hooi- en brechelbad (kruidenstoombad). De burcht ligt aan de zuidelijke rand van het Iseltal, tussen Huben en Sankt Johann im Walde

Routebeschrijving:
 de fietstocht start met een geringe stijging aan de voet van Schloss Bruck in Lienz. Rechts achter het tankstation begint het fietspad. U blijft langs de oever van de Isel rijden, gaat de brug over richting St. Johann im Walde en fietst voorbij de Kienburg ruïne. U vervolgt u route naar Huben en bereikt Marei in Osttirol via de velden en weides.


Grote plattegrond openen

Lengte

28,3 km

Reistijd

2 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-Bike-Ladestation(en)

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

980 m

Hoogtemeters bergopwaarts305 m

Downloads

Plaats langs de route


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Osttirol Information
Europlatz 1
9900 Lienz
t   +43.50.212212
f   +43.50.212212-2
e   info@osttirol.com

Omhoog
Live Chat
Live Chat