Biketour
Olympia-Express – Innsbrucker Dorpenronde


Innsbruck organiseerde niet één, maar twee keer de Olympische Spelen. In de hoofdstad van Tirol vind je overal nog sporen van de Winterspelen. De toer rondom Innsbruck, genaamd de ‘Olympia Express’, neemt fietsers mee langs alle highlights van de Olympische Spelen uit 1976. De route is lang, uitdagend en vol beklimmingen. Het grootste deel van de wegen kent weinig verkeer. De Olympia Express is een bijzondere belevenis langs sensationele uitzichtpunten.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Innsbruck

Eindpunt

Innsbruck

Bergketen

Lengte

180 km

Reistijd

7 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.260 m570 m

Hoogtemeters bergopwaarts2.800 m
Bergafdaling in hoogtemeters2.800 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

Jan
Feb
Mrz
Apr
Mei
Jun

Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

bikefitness

Routebeschrijving


De route start in Innsbruck en voert langs de voet van de Nordkette naar Thaur. Sla linksaf naar het dorp en rijd langs de Absamer Kaserne richting Gnadenwald. Passeer het Michaelerhof pension, sla rechtsaf richting Fritzens en rijd vervolgens door naar Wattens. Volg hier de Bundesstraße richting Volders en ga vervolgens in het dorp linksaf naar Volderberg.

Na het passeren van het Schloss Friedberg kasteel start de steile klim richting Tulfes. Na enkele kilometers omhoog kom je aan in het dorp Tulfes gelegen op het Mittelgebirge plateau. Vervolg de rit langs de dorpen Rinn en Sintrans tot Lans. Neem in Lans een scherpe bocht naar links bij Gasthof Zum Wilden Mann, rijd langs de Olympische bobsleebaan en vervolg de weg tot het dorp Patsch. Sla hier linksaf naar de Römerstraße. Deze weg kent weinig verkeer en heeft een prachtig uitzicht op de bergen. Rijd via de hoofdweg van Matrei am Brenner (Brenner-Bundesstraße) terug richting Innsbruck.

Vervolgens fiets je verder over de redelijk drukke weg langs Schönberg tot de grote rotonde richting Innsbruck Zuid. Neem de afrit Mutters – Götzens en hierna volgt een korte, maar steile klim richting Mutters.

Vanuit Mutters voert de weg langs de dorpen Götzens, Axams, Grinzens en Tanneben voordat je arriveert bij het Sellraintal dal. Steek de brug over in Sellrain en klim omhoog tot St. Quirin.

Rijd vervolgens verder langs Oberperfuss, Unterperfuss, Inzing en Hatting. Hier doorkruis je de vallei en rij je in westelijke richting tot de eerste rotonde dichtbij Telfs.

Hier start het laatste gedeelte van de wielertour. Neem vanuit Telfs de Büchner Landstraße en rij via Buchen en Leutasch naar Seefeld. De afdaling gaat verder via Mösern naar Telfs. Het laatste vlakke stuk neemt je mee via de noordelijke kant van de Inn langs Zirl en Kranebitten naar de eindbestemming: Innsbruck. 

Plaatsen langs de route


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Innsbruck und seine Feriendörfer
Burggraben 3
6021 Innsbruck
t   +43.512.59850
f   +43.512.59850-107
e   office@innsbruck.info

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat