Great Lines, © Alpsolut
Great Lines, © Alpsolut

GREAT LINES


Vijf spectaculaire routes voor ervaren rotsklimmers


Bij de termen ‘7b’ en ‘8c’ zullen de meeste mensen denken aan klassen op school, maar klimmers niet. In hun jargon wordt een combinatie van cijfers en letters gebruikt om de moeilijkheidsgraad van een route aan te duiden. De schoonheid van de vijf volgende klimroutes kan overigens beter in tekst en beeld worden uitgedrukt.

Een team van deskundigen heeft vijf Great Lines in Tirol geselecteerd, die symbool staan voor de enorme verscheidenheid aan rotsklimmen die de regio te bieden heeft. De gebruikte criteria om de allerbeste te selecteren zijn natuur, route en rotskwaliteit als mede de mentale en fysieke uitdaging van de beklimming.

"Prachtige route op een wand die hoe hoger je komt, steeds meer wordt blootgesteld. Een gelijkmatige klim, waardoor je steeds meer wilt."

Markus Schwaiger, Oostenrijkse Alpenvereniging.

 


"Persoonlijk vind ik dit een van de beste klimroutes in Tirol. Een uitdagende en lang traject op een indrukwekkende verticale wand. Zonder twijfel een route die direct in het oog springt."

Barbara Zangerl, professioneel klimmer

 


"The route is logisch met een unieke combinatie van soepele secties en kleine grepen."

Kilian Fischhuber, voormalig professioneel klimmer & Europees kampioen boulderen

 


"Deze route, aan de rechterzijde van de Chinese Muur, biedt spectaculaire uitzichten en is een van de meest fotogenieke routes in de hele regio.’"

Michael Meisl, fotograaf en uitgever van de klimgids ‘Tirol – sportklimmen in Noord-Tirol’

 


"Mijn favoriete klimroute in Nösslach. Prachtige witte rotsen met een spannende mix van kleine en grote grepen, spleten en richels. Heerlijk om te klimmen.’"

Barbara Bacher, professioneel klimmer & lid van het Oostenrijkse Klim Team

 

 


Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.