Höhenloipe Staller Sattel

De Höhenloipe Staller Sattel biedt langlaufplezier boven de 2.000 m. In het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië wordt u beloond met een adembenemend uitzicht op het Osttiroler Defereggental en het Zuid-Tiroler Antholztal. Op de Staller Sattel heeft u de keuze uit verschillende uitdagende routes.

Grote plattegrond openen

Lengte

7,5 km

Hoogte­verschil

240 m

Status

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.100 m1.960 m

Stijl

Downloads

Routebeschrijving

De hoogteloipe op de Staller Sattel biedt langlaufplezier boven de 2.000 m. Het Jausenstation Lackenstüberl op 1.950 m is bereikbaar per skibus en vormt het uitgangspunt voor rondes van verschillende niveaus.
De Almloipe loopt vanaf de Lackenstüberl licht bergafwaarts in oostelijke richting. Bij de almen is het omkeerpunt en begint u aan de terugweg.
Op de noordelijke dalbodem start de Oberseeloipe licht bergopwaarts. Later is er een korte steile passage en bereikt u het oude tolhuis. U loopt langs de zuidzijde van de Obersee naar de Oberseehütte. Een volgende steile klim brengt u naar de staatsgrens op 2.055 m. Ervaren langlaufers bereiken over het volgende uitdagende traject het 50 meter hoger gelegen plateau met panoramisch uitzicht over Zuid-Tirol en Osttirol. Dit is het omkeerpunt van de loipe. Vanaf hier loopt u via de parallel lopende loipe  terug naar het beginpunt.
Op deze sneeuwzekere en goed gespoorde hoogteloipe geniet u van eind november tot eind april van 9 km langlaufplezier.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Ihr Ziel: Höhenloipe Staller Sattel (46.90117,12.22175)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.