© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser

GREAT TRAILS


Vijf single trails met ‘flow’ voor mountainbikers die houden van afdalingen


Of het nu gaat om met wortels bedekte bospaden of hoge alpiene beklimmingen, ze hebben allemaal één ding gemeen voor downhill-georiënteerde mountainbikers: de "flow" tijdens de afdaling, het volledig opgaan in de activiteit. De Högtrail, de Fernar Trail, de Fleckalm Trail, de Peter Sagan Trail en de Plamort Trail hebben de titel "Grote Trail" verdiend. Ze zijn exemplarisch voor meer dan 330 single trails in Tirol die bikers doen dromen van het volgende avontuur op smalle paden.

De selectie van de vijf populairste single trails in Tirol is gemaakt door een jury van deskundigen. Tot de criteria van de jury behoren de route, de lengte, de uitdaging en de landschappelijke ervaring op de respectieve route. Doorslaggevend voor de jury waren het criterium "Alles-in-één" - dat wil zeggen een parcours met zoveel mogelijk uitdagingen -, de landschappelijke beleving, de geschiktheid voor gezinnen, de moeilijkheidsgraad en natuurlijk het WOW-effect.

‘Beter bestaat eigenlijk niet. Na flowige passages kom je bij de bunkers waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Reschensee en het berglandschap.’

Lars Lotze, Mountainbike-Guide


"Als je op zoek bent naar alle elementen van een trail op een bijna eindeloze route, dan vind je die in de Kitzbüheler Alpen. Het aantal bochten is bijna ontelbaar, maar één ding is zeker: als je eenmaal de Fleckalm Trail rijdt, krijg je er geen genoeg van."

Steffi Marth, BMX- und MTB-Rennradfahrerin


"De Högtrail is een flow trail die geschikt is voor iedereen, zowel beginners als ervaren bikers zullen zich hier vermaken."

Celine Blochberger, MTB-Coach


"Ik was verrast hoe technisch veeleisend het parcours was toen ik het voor de eerste keer reed. Absoluut geweldig - hoog alpine landschap genieten met echt scherpe technische en deels ook blootgestelde delen. En legaal van boven tot onder - in deze vorm een uniek aanbod in Tirol, waarvan we beslist meer nodig hebben."

Lars Lotze, Mountainbike-Experte


Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.