© Tirol Werbung / Hans Herbig
© Tirol Werbung / Hans Herbig

SAAC Camps

Bij SAAC Camps leert u van ervaren berggidsen de gevaren van de bergen kennen.

Wanneer u off-piste gaat, is het essentieel dat u weet hoe u moet handelen in een noodsituatie of bij een lawine. Daarom organiseert Tirol de speciale, gratis SAAC Camps.

De ‘Snow & Alpine Awareness Camps’ (SAAC) informeren wintersporters over de gevaren en risico’s van off-piste skiën. De tweedaagse cursussen zijn gratis en bestaan uit een combinatie van theorie en praktijklessen. Op de eerste dag wordt een drie uur durende theorie sessie gehouden. Op dag twee brengt u de theorie in kleine groepen in praktijk onder begeleiding van gecertificeerde ski- en berggidsen van SAAC. Tijdens de cursus kunt u gratis gebruik maken van de nooduitrusting (lawinepieper, schep en sonde). Wel dient u in het bezit te zijn van een geldige liftpas. Iedereen die ouder is dan 14 jaar en beschikt over voldoende ski- of snowboardervaring kan deelnemen.
 

Inschrijven voor het winterseizoen 2020-2021

Binnenkort kunt u zich inschrijven voor de nieuwe SAAC camps voor komend winterseizoen. Let op, het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen per camp. Vol is vol! Aanmelden kan via www.saac.at.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.