© Tirol Werbung / Hans Herbig
© Tirol Werbung / Hans Herbig

Toerskiën - Tips voor gevorderden

Ze behoren tot de klassieke skitochten in Tirol: de Rofanspitze (2.259 meter) op de Achensee, de Lampsenspitze (2.875 meter) in het Sellraintal en de Hochgrabe (2.951 meter) in Osttirol. Ze bieden uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen en een fantastische afdaling. Wil je ze op de ski's bereiken? Dan is toerski-ervaring een vereiste, want zowel de beklimmingen als de afdalingen zijn veeleisend en soms erg steil. Goede uitrusting en bescherming tegen lawines is tevens een vereiste.

Tip 1: Sellraintal

De Lampsenspitze (2.875 meter) in het Sellraintal is een van de populairste toerskibestemmingen in de regio Innsbruck. Vrije pistes en een goede sneeuwgarantie kenmerken de tocht in de Stubaier Alpen van ongeveer 1.200 hoogtemeters. In 2008 werd het eerste educatieve toertraject aangelegd langs de klimroute: toerders worden begeleid door borden met interessante informatie, een 'veilige' rijstrook en technische controlepunten op de route. Aan het begin bevindt zich een checkpunt voor lawines. Als u tijdens de klim en de afdaling op het gemarkeerde pad blijft, is het een relatief veilige skitocht die ook geschikt is voor splitboarders. Klik hier voor meer informatie.

Tip 2: Innsbruck

Het Wattental, een zijdal van het Inntall, heeft vanaf de Lizumer hütte veel spannende toerski mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 3: Achensee

De Rofanspitze (2.259 m) in de Achensee regio biedt een mooie afdaling, waarbij u richting het dal meer dan 1.600 hoogtemeters overbrugt. De klim kan 400 hoogtemeters worden verkort door de gondellift te nemen. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 4: Osttirol

Het prachtige uitzicht vanaf de top en de uitstekende locatie in de Villgrater bergwereld maken de 2.951 hoge Hochgrabe in het Einetall Innervillgraten gebied een van de populairste toerski bestemming in Osttirol. Voor deze toer zijn een goede conditie en uithoudingsvermogen vereist. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 5: Wildschönau

In de meest afgelegen hoek van de Wildschönau is de Große Beil (2.309 m). De tocht is niet voor niets erg populair bij kenners - prachtige alpenweiden en het rustieke Gressensteinalm maken van deze toer een parel onder de toerskitochten. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 6: Osttirol

De Glockner-groep lonkt met enkele droomtochten. Een klassieker is de Figerhorn (2.743m), een opvallende zuidflank die al van ver zichtbaar is. De steile topflank is enkel door ervaren skiërs en onder veilige omstandigheden te trotseren. De lager liggende Greiwiesen zijn geschikt voor alle skitourfans. Klik hier voor meer informatie.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.