Toerskiën in Tirol, © Tirol Werbung/Robert Pupeter
Toerskiën in Tirol, © Tirol Werbung/Robert Pupeter

Tips voor meerdaagse toerskitochten

Ze vereisen doorgaans doorzettingsvermogen en ervaring, maar bieden het ultieme gevoel van vrijheid: de meerdaagse skitochten in Tirol. Talrijke toppen worden beklommen en verschillende dalen worden verkend: bijvoorbeeld tijdens de vierdaagse tocht 'Hoch Tirol' die naar de Großglockner (3.798 meter), de hoogste berg van Oostenrijk, leidt. Of op het Silvretta-circuit, waarbij ook een omweg naar het Zwitserse Engadin mogelijk is.

Tip 1: Kitzbüheler Alpen

De vierdaagse rondreis in de Kitzbüheler Alpen is een speciale traktatie voor de ervaren toerskiër. Van Kelchsau langs de Neue Bamberger Hütter en van Gasthaus Steinberg gaat het richting Aschau naar de Oberlandhütte. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 2: Osttirol

Het Villgratental draagt een warm hart voor toerskiërs. Tijdens de vierdaagse 'Herz-Ass-Tour' doorkruisen fans de regio - waarvan de bergen van bovenaf gezien een hart vormen. De route rond de bergbeklimmersdorpjes Inner- en Außenervillgraten is 55 kilometer lang en voert door een ongerept natuurlandschap. Skiërs steken enkele van de hoogste toppen in het dal over, zoals de Marchkinkkele en Hochgrabe. Er zijn verschillende afdalingen per dag, die samen een totaal van bijna 6.200 hoogtemeters overbruggen. De Herz-Ass-Tour wordt aanbevolen als begeleide skitocht met een berggids en verschillende overnachtingen. Klik hier voor meer informatie.

Tip 3: Osttirol

Voor toerskiërs met een goede conditie: de vierdaagse toerskitocht ‘Hoch-Tirol’ in Osttirol. Deze tocht neemt u onder andere mee over de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner van 3.798 m. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 4: Silvretta

Een klassieker is de Silvretta-ronde, die flexibel kan worden afgelegd afhankelijk van de beschikbare tijd en omstandigheden. De tocht begint in Ischgl of Galtür, en eindigt meestal op dezelfde plek, zoals een echte rondrit betaamd. De overnachtingsmogelijkheden zijn de Heidelberger Hütte, de Jamtalhütte en de Wiesbadener Hütte. Klik hier voor meer informatie.

Tip 5: Tuxer Alpen

De Tuxer Alpen oversteken van de Brenner naar het Zillertal is doorgaans af te leggen in vier dagen. Het startpunt is Navis, gelegen in een zijdal van het Wipptal. De andere etappes gaan via de Lizumerhut, de Weidenerhut en de Rastkogelhut naar Hochfügen. Klik hier voor meer informatie.

Tip 6: Oost-Tirol

In het hoogseizoen plannen ambitieuze toerskiërs meerdaagse overtochten in Osttirol, zoals de toer rondom de Großglockner (3.798 meter). U start in Kals en omcirkelt in twee tot drie dagen de hoogste berg van Oostenrijk. Klik hier voor meer informatie.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.