Op de 'genuss' route in Wildermieming, © Innsbruck Tourismus / Laurin Moser
Op de 'genuss' route in Wildermieming, © Innsbruck Tourismus / Laurin Moser

Winterwandeling
'Genuss' route Mieminger Plateau

De roze gekleurde bewegwijzering van de ‘genussroute’ op het Mieminger Plateau neemt u mee op reis langs de culinaire specialiteiten van Tirol. De twaalf kilometer lange, maar gemakkelijke wandeling is vooral aan te bevelen in de winter, wanneer het berglandschap is bedekt onder een dik pak sneeuw. Het proeven van regionale specialiteiten, zoals zelfgemaakte sapjes, jam, Schnaps, boerenspek, kaas en zongerijpt fruit, is een zeer welkome en verdiende traktatie tijdens een wandeltocht. Elf culinaire stops in Ober-, Unter- en Wildermieming staan te wachten op de wandelaars. Deze stops zijn doorgaans boerderijen van lokale producenten. De wandelpaden zijn doorgaans sneeuwvrij, vlak of ligt glooiend en meestal geschikt voor gezinnen met kinderen.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Obermieming, parkeerplaats Raiffeisenbank

Eindpunt

Obermieming, parkeerplaats Raiffeisenbank

Bergketen

Mieminger gebergte

Lengte

11,8 km

Totale wandeltijd

3 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

890 m795 m

Hoogtemeters bergopwaarts170 m
Hoogtemeters afdaling170 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats Raiffeisenbank

Rustmogelijkheden:

  • Gasthof zur Post, Obermieming 
  • Hotel Jäger, Wildermieming
  • Restaurant Greenvieh, Obermieming

 

Downloads

Routebeschrijving

De culinaire route begint voor de Raiffeisenbank in Obermieming en voert eerst in oostelijke richting over de Stöttlbach en slaat direct na de derde straat linksaf. Na een paar honderd meter vindt u aan de rechterkant de eerste culinaire stop 'Steirer's Hofladen' (Obermieming 127, dagelijks geopend van 8.00 uur tot 21.00 uur). Vanaf hier vervolgt u de weg en gaat u bij de eerste gelegenheid linksaf. De weg voert langs het Alpenresort Schwarz en de golfbaan, vervolgens meteen de eerste straat (Rochusweg) naar links, ga door het dorp en bij de Pestkapelle rechtsaf. Na enige tijd de weg rechtdoor te volgen komt u bij de tweede culinaire stop: Hofladen Biohof Omesbichl (Quellenweg 12, dagelijks geopend). Een stukje terug op dezelfde weg gaat gaat u voor de kapel rechtsaf in de richting van Wildermieming. Net voor het dorp Wildermieming is staat 'Hafeles Hof Spezialitäten' op u te wachten (Dorfstraße 49, do. en vr. 13.00 tot 15.00 uur). Direct naast het Hafeles Hof staat de boerderijwinkel van de familie Maas (Holzgasse 3, ma. t/m za. ochtend).

Doorgaand door het dorp komt u langs de winkel van familie Wackerle (Mühlgasse 14, geen vaste openingstijden). Ga terug naar het dorpscentrum en sla linksaf bij de dorpsstraat. Via een bocht naar rechts voor u het dorp verlaat, komt u langs de Finkhof (Dorfstraße 27, geen vaste openingstijden). Ga een paar meter terug en neem de eerste kleine weg naar rechts die door de weidevelden voert. Na een paar minuten bereikt u de Zauscherhof (Unterfeld 3, geen openingstijden).

Nu gaat de weg langs de recyclingswerf, scherp naar rechts, en dan over de Bundesstraße B189. Vervolg de weg en sla rechtsaf naar het Fiechter Tal. Na deze grotendeels bosachtige route, gaat de route wederom over een onverharde weg richting het kleine dorpje Fiecht. Hier biedt het Michelerhof (Fiecht 68, geen vaste openingstijden) zijn producten aan. Verlaat het dorp in noordwestelijke richting en neem vervolgens de tweede onverharde weg linksaf. Bij de aankomst in Untermieming worden wandelaars verwelkomt door de Schuchterhof (Hoher Weg 11, ma. t/m za. geen vaste openingsuren). Na rechtsaf de hoofdstraat in te gaan, komt u na ongeveer 100 meter bij het Lukaserhof (Untermieming 46, ma. t/m za. vanaf 17.00 uur). Volg nu de hoofdweg op Stöttlbach tot aan het laatste ‘genuss’ station, de boerderijwinkel van het Wille-Hof (Obermieming 129b, dagelijks geopend). Loop nu een paar honderd meter naar het westen over de Mieminger Straße en u bereikt het startpunt van de wandeling.

Opmerking: betaling met pin- of creditkaart is niet mogelijk op de boerderijen.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 'Genuss' route Mieminger Plateau (47.3057,10.98002)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.