Der Piburger See im Winter, © Ötztal Tourismus
Der Piburger See im Winter, © Ötztal Tourismus

Winterwandeling
Rondom de Piburger See

De meest populaire winterwandeltocht aan het begin van het Ötztal loopt van Oetz over sneeuwvrije paden naar de Piburger See en vervolgens via de andere zijde naar beneden. De bijna zeven kilometer korte en relatief gemakkelijke route komt langs schilderachtige highlights: de imposante Ötztaler Ache, de Achstürzen, de Habicher Wand en de Armelenwand, met als hoogtepunt de idyllische Piburger See. Als het meer bevroren is en het ijsoppervlak dik genoeg is, kun je zelfs lopen (en schaatsen!) op het meer.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Parkeerplaats Acherkogelbahn

Eindbestemming

Piburger See

Eindpunt

Parkeerplaats Acherkogelbahn

Bergketen

Lengte

6,9 km

Duur

2 uur

Kenmerken

  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

955 m769 m

Hoogtemeters bergopwaarts220 m
Hoogtemeters afdaling220 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats Acherkogelbahn

Downloads

Routebeschrijving

De winterwandeling begint bij het dalstation van de Acherkogelbahn. Sla rechtsaf bij de hoofdweg en loop richting het centrum van Oetz. Sla voorbij de brandweer linksaf en loop naar het zuiden op de oostelijke oever van de Ötztaler Ache in de richting van Habichen. Er volgt als snel een houten brug bij de Achstürze; steek hier de rivier over. Nu gaat het steil omhoog door het bos. Neem bij de splitsing het pad nr. 100 richting Seeufer en Piburg. Het passeert de Seehäusl en gaat verder langs de zuidwestelijke oever van het meer naar Piburg. Aangekomen aan de noordzijde van het dorp leidt de weg in Kehren naar Oetz, waar deze na een omweg teruggaat naar het oude dorpscentrum.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.