Sneeuwschoenwandeling
Feilalm – Feilkopf


De sneeuwschoenwandeling van Feilalm naar Feilkopf is een wandeltocht met een eersteklas uitzicht over Pertisau en Achensee. Maak vooral een stop bij het grote panoramische terras en geniet van verscheidenheid aan Tiroler specialiteiten.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Pertisau, Parkplatz Karwendeltäler

Eindpunt

Pertisau, Parkplatz Karwendeltäler

Bergketen

Lengte

14 km

Duur

4 uur 15 min

Kenmerken

  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.562 m952 m

Hoogtemeters bergopwaarts600 m
Bergafdaling in hoogtemeters600 m

Conditie

Techniek

* Dit zijn algemene richtlijnen en aanbevelingen. Houd rekening met persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Niemand kan verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid van de informatie.

Routebeschrijving


De winterwandeltocht op sneeuwschoenen begint bij de `Karwendeltäler’ parkeerplaats, vanaf hier loopt u het Gerntal in. Na ongeveer 20 minuten komt u het bord richting Feilalm tegen. Neem hier het pad richting het bos en volg deze bergopwaarts richting Feilkopf.

Sla na korte tijd het bospad in en volg dit pad tot u de Feilalm bereikt. Passeer de Feilalm (die loopt van Gerntal tot net voorbij de Pletzachalm) en loop door tot de splitsing Gütenbergalm – Feilkopf. Hier slaat u rechtsaf. Na ongeveer 20 tot 30 minuten heeft u het eindpunt van deze wandeling, en de top van de Feilkopfes, bereikt.

Voor de terugweg zijn er twee opties. Optie één: volg dezelfde route naar het beginpunt. Optie twee: Daal af aan de noordoostelijke kant langs de steilere Almweiden naar het Feilalm dal, waar u het bospad door het Gerntal volgt.

Let op! Informeer naar de actuele lawine situatie voor u aan de sneeuwschoenwandeling begint. Informatie over lawinesituatie vindt u hier: lawine.tirol.gv.at.

Informatie over de plaats


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Achensee Tourismus
Im Rathaus 387
6215 Achenkirch
t   +43.5246.5300-0
f   +43.5246.5333
e   info@achensee.com

Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Live Chat
Live Chat