Winterwandelingen
Winterwandelen naar Falzthurntal


Geniet van een mooie wandeling door het indrukwekkende berglandschap van Karwendel. De zonnig gelegen route voert u langs talrijke leuke plekjes waar u een korte pauze kunt inlassen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de wandeling dieren in het wild.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Pertisau – Parkplatz Karwendeltäler

Eindpunt

Pertisau – Parkplatz Karwendeltäler

Bergketen

Lengte

14 km

Duur

3 uur 45 min

Kenmerken

  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.260 m970 m

Hoogtemeters bergopwaarts290 m
Bergafdaling in hoogtemeters290 m

Routebeschrijving


De wandeling begint bij parkeerplaats Karwendeltäler bij het cross country centrum. Langs de langlaufloipen en deels door het bos bereikt u na ongeveer een uur Alpengasthof Falzthurn en de Sennhütte Falzthurn. Deze gezellige hütten zijn perfect voor een korte stop voor iets lekkers, maar u kunt er ook overnachten.
Vervolgens volgt u de route richting het Falzthurntal. Na circa een uur wandelen bereikt u het eindpunt van de wandeling: de Gramaialm. Na een eventuele stop loopt u dezelfde weg terug naar het Alpengasthof Falzthurn. Bij de volgende kruising slaat u linksaf en loopt u via de brug over de kreek en via een breed pad terug naar het beginpunt.

Geniet van een prachtig berglandschap met ondermeer de Sonnjoch (2.457 meter), de hoogste berg in de regio. In het warme licht van de winterzon spot u met een beetje geluk een gems.

Wees goed voorbereid en geïnformeerd over de weersomstandigheden en lawine gevaren voor u een sneeuwschoenwandeling maakt. Actuele informatie vindt u op lawine.tirol.gv.at

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Achensee Tourismus
Im Rathaus 387
6215 Achenkirch
t   +43.5246.5300-0
f   +43.5246.5333
e   info@achensee.com

Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Live Chat
Live Chat