Kaunertaler zonnekruiden


'Trockenrasen' (droog grasland) bedekt de beschermde zonnige hellingen in het natuurreservaat Kaunergrat. Deze unieke levensruimte herbergt een ongelofelijke variëteit aan dier- en plantensoorten, o.a. talrijke kruiden. Zowel de rijkdom als ook de intensiteit van deze wilde planten, bv. hun vitamine C-gehalte, overtreffen die van gecultiveerde planten bij veruit. Bovendien ontvouwen de droge weilanden ook als wandelgebied hun bijzondere bekoorlijkheid.

  • Vanaf de bushalte “Dorf” in Kauns neemt men de stijging naar het parochiehuis en wandelt meteen daarna bij de wegsplitsing links, in richting “Leitenwald”. Na weinige minuten is bij de Floarbeek de start van de boom- en struik-leerweg van Kauns bereikt.
  • Links van de aanwijzingsborden mogen wandelaars de kruidentuin van de familie Falkeis bezichtigen en starten boven de tuin bij het eerste leerbord. Een goed bewegwijzerd bergpad (nr. 10) leidt, aanvankelijk stijgend, door een pijnenbos en, weldra vlak, op oude boswegen. Na ongeveer 1 kilometer kruist het bergpad de Kaunergrat-Straße en buigt dan links weer in het gemengde gebied van pijnen en droog grasland.
  • Banken nodigen uit op een pauze en een heerlijk uitzicht op het dorp Kauns en op de middeleeuwse burcht Berneck. Displays en borden verklaren de flora, van boksdoorn tot kardinaalsmuts. De weg, die steeds bij de boshelling boven het dorp verloopt, mondt uit in een indrukwekkend uitzichtpunt - het uitzicht op de waterval van de slotbeek. Hier buigt de leerweg weer naar het dorp en eindigt weldra bij de keerbocht van de Kaunergrat-Straße.
  • Ongeveer 50 meter verderop buigt men rechtsaf in de Greitweg en keert terug naar het dorpscentrum van Kauns. Wie zich dieper in de toverwereld van de kruiden wil wagen, kan aan een speciale wandeling door het natuurreservaat deelnemen, aanmelding en trefpunt bij het natuurreservaat Kaunergrat.
  • Aanlegmogelijkheden: Restaurant Falkeins, Kauner Kräuterecke, Naturparkhaus
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Dorpscentrum Kauns, Bushalte Kauns Dorf

Eindpunt

Dorpscentrum Kauns, Bushalte Kauns Dorf

Lengte

3,6 km

Duur

1 Tag(e)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.200 m

Hoogtemeters bergopwaarts200 m
Hoogtemeters afdaling200 m

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat