© Tirol Werbung/W9 studios
© Tirol Werbung/W9 studios

Oost-Tirools wildkruidengenot

Oeroud cultuurlandschap en oeroude kennis over kruiden verbinden! Op de twee uur durende wandeling door het Zedlacher Paradijs imponeren boomreuzen in een, gedurende eeuwen bewust gecultiveerd, bos. Als bekroning van de dag geniet men van een kruiden-gourmetmaaltijd op de Strumerhof.

  • De kruidenkenster Anna Holzer informeert over inheemse geneeskruiden en zorgt dat u een scherper oog voor de kleine wondergenezers aan de wegrand krijgt.
  • Men rijdt met de auto van Matrei. Bij het parkeerterrein Zedlacher paradijs begint nu de wandeling door een bosweiland, dat tot de meest bedreigde cultuurlandschappen van Oostenrijk behoort. De bizarre, tot 500 jaar oude, bomen zijn in geen geval oerwoud. Sinds honderden jaren hebben de boeren van Zedlach steeds weer de sparren uit het, oorspronkelijk gemengde, bos verwijderd, de lariksen in groepen gelaten als schaduwgevers voor het vee op de weide en het bos intensief onderhouden.
  • Zeven stations geven een inzicht in de natuurkundige bijzonderheden van dit stukje bos. Men volgt steeds de borden van het bosleerpad. Aanvankelijk licht stijgend, verloopt de weg vervolgens vlak, voorbij aan grote beeldhouwwerken. Na een looptijd van 1,5 uur vanaf het parkeerterrein Zedlacher Paradijs, komt men weer bij de Strumerhof aan.

Grote plattegrond openen

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

6,4 km

Duur

2 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.800 m

Hoogtemeters bergopwaarts400 m
Hoogtemeters afdaling400 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat