Pillersee-forel


Voor alle levensstadia van de forel is bij de Pillersee het passende 'watertje' te vinden. Eén keer per week begeleidt een visserij-expert wandelaars naar de vijvers en paaiplaatsen en bezoeken zij samen met genieters Restaurant Adolari.

  • Vanaf het toerismekantoor St. Ulrich wandelt men op de Dorpsstraat in richting meer, buigt onmiddellijk naar rechts af en volgt de vlakke weg, die over en klein bruggetje door de drooggelegde bovenste meerweiden loopt. Langs de Grieselbach - dit is één van de kristalheldere beken, die het meer voeden - wandelt men naar de Ötzweide.
  • Op deze etappe bevindt zich de “kinderkamer” van de forellen met ideale paaiplaatsen en plassen voor de kweek. Verderop aan de oostelijke oever van het meer bereiken de wandelaars de “Seekiosk”, een geliefde badplaats met ligwei en speelplaats. En opnieuw volgt men, in rechte verlenging, de oostelijke oever. Hier kan men de voedingsbron van de alpine roofvissen - insecten onder stenen en de veel voorkomende meivlieg - aan het wateroppervlak observeren.
  • Het gaat dan verder langs de uitloper van de Pillersee (vliegenvissertraject), over een brug naar de tegenoverliggende zijde van de waterloop en naar de kerk Adolari met het gelijknamige restaurant.
  • Elke maandagmorgen begeleidt een vakman van de plaatselijke viskweekvereniging de wandelaars. De meerforel, volgens een overgeleverd recept, serveert men in het restaurant op voorbestelling.
Grote plattegrond openen

Lengte

5 km

Duur

1 Tag(e)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

850 m

Downloads

Informatie over de plaats


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat