Rietzer bessen


Een rondleiding door de spalieren en bomenrijen van Mair's Beerengarten blijkt een echte zintuigenwandeling en het proeven van de vruchten ter plaatse een indrukwekkende papillenreis. De wandeling op de Weg der Zintuigen leidt naar de bezienswaardige Antoniuskerk, daarna het dorpscentrum van Rietz in en terug naar Mair´s Beerengarten.

  • Vanaf het (gratis) parkeerterrein bij Mair's Beerengarten wandelt men omhoog naar de parochiekerk, vandaar volgt men de “Weg der Zintuigen”. Hij verloopt, licht stijgend, in richting bosrand en buigt weldra naar rechts. Na ongeveer 15 min. looptijd in het bos opent zich een mooi uitzicht over de velden en de fruitcultuur van het Inndal.
  • Steiler en via een paar keerbochten, leidt de weg ten slotte naar de Antoniuskerk. De populaire bedevaartskerk werd in 1773 in rococo-stijl gebouwd. Hier zijn de bezichtiging van de kerk en een rustpauze met heerlijk uitzicht over het Inndal de moeite waard. Direct naast de kerk vertakt de weg naar de markante Calvarieberg. “Bargl” noemen de dorpsbewoners dit sacrale complex, waarvan de kapellen en de beeldzuilen gerenoveerd werden. Daarna wandelt men dalwaarts, het nederzettingsgebied van Rietz in. Na de eerste huizen volgt men een steeg, altijd rechtdoor, naar het dieper gelegen dorpscentrum.
  • Kort voor het rijk beschilderde Kluibenschedlhaus (1899), waarop de kunstenaar o.a. belangrijke persoonlijkheden van de Tiroolse vrijheidsstrijd van 1809 heeft vereeuwigd, gaat men naar rechts en wandelt op de Kluibenschedlstraße terug naar Mair's Beerengarten.
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Mair‘s Beerengarten (Rietz)

Eindpunt

Mair‘s Beerengarten (Rietz)

Lengte

3 km

Duur

1 Tag(e)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

784 m

Hoogtemeters bergopwaarts120 m
Hoogtemeters afdaling120 m

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat