Tweedaagse tour: Grän - Füssener Jöchl - Tannheimer Hütte - Höfen, © Aussicht ins Tannheimer Tal vom Füssener Jöchle
Tweedaagse tour: Grän - Füssener Jöchl - Tannheimer Hütte - Höfen, © Aussicht ins Tannheimer Tal vom Füssener Jöchle

Tweedaagse toer: Grän - Füssener Jöchl - Tannheimer Hütte - Höfen

Het adembenemende uitzicht op het Tannheimertal tijdens de gondelrit van Grän (1.138 meter) naar de Füssener Jöchl (1.821 m), de populaire Tannheimer Hütte en het hoogste punt, de Nesselwängler Scharte (2.007 m), zijn enkele highlights van deze middelzware tot zware tweedaagse wandeltocht. De veeleisende klim naar de Scharte op de eerste dag wordt beloond met indrukwekkende rotsformaties en het weidse uitzicht op de Allgäu, Lechtaler Alpen en de belangrijkste Alpenkam. Na een overnachting in de Tannheimer Hütte (1.760 meter) biedt de Reuttener Hahnenkamm op de tweede dag een prachtig uitzicht over het Tannheimertal met de pittoreske Haldensee en het Reutte-bekken. Het orientatiepunt is de imposante, 2.173 meter hoge Felsberg Gimpel. Om terug te keren naar het startpunt in Grän, neemt u de kabelbaan vanaf het Hahnenkamm-bergstation (1.740 meter) naar Höfen (868 meter) en vanaf hier neemt u de bus via Reutte (853 meter). De wandeltoer is uitdagend, u dient te beschikken over een goede tredzekerheid en geen last te hebben van hoogtevrees. Tijdens steile secties zijn er vele touwverzekeringspunten die u helpen naar boven te klimmen.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Grän, Füssener Jöchl

Eindbestemming

Tannheimer Hütte

Eindpunt

Bergstation Hahnenkamm, Reutte

Bergketen

Lengte

11,7 km

Duur

2 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.007 m1.390 m

Hoogtemeters bergopwaarts929 m
Hoogtemeters afdaling1.014 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Grän, parkeerplaats bij het kabelbaanstation

Rustmogelijkheden:

  • Etappe 1: Füssener Hütte (mei tot oktober), Otto-Mayr-Hütte (mei tot oktober), Tannheimer Hütte (mei tot oktober)
  • Etappe 2: Schneetalalm (half mei tot oktober) Panoramarestaurant Hahnenkamm (Seilbahn-bergstation), Gasthof zum Schwanen, Alpenhotel Ernberg en meer in Reutte, Gasthaus Burgschenke, Zum Achtal Wirt en meer in Grän

Downloads

Routebeschrijving

Etappe 1: Grän - Tannheimer Hütte
Hoogte bergop-/bergafwaarts: 681/786 meter, duur: 4½ uur, lengte: 7,2 kilometer, hoogste punt: 2.007 meter, moeilijkheidsgraad: moeilijk (zwart)

Neem de kabelbaan van Grän naar het bergstation Füssener Jöchl. Volg eerst de borden met 'Otto-Mayr-Hütte', neem vervolgens de trappen en ga omhoog naar de Reintaler Jöchle (1.846 meter). Wandel nu rustig de helling af door het pijnbomenboos voordat de klim begint met uitzicht op het dal onder u. Ga dan rechtsaf bij T-splitsling van de Otto-Mayr-Hütte. Vervolgens (opnieuw een splitsling tijdens de klim) in dezelfde richting naar de Füssener Hütte (1.520 meter). Wandel nu over de weg naar de kleine Willi-Merkl-Hütte (1.150 meter) en de nabijgelegen Otto-Mayr-Hütte (1.530 meter). Vanaf hier wandelt u over de weg - vaak door het bos - in bochten naar beneden richting het dal. Op een hoogte van ongeveer 1.400 meter vertakt het pad naar rechts in de richting van de 'Tannheimer Hütte'. Steek de beek over en er volgt een klim afwisselend door bergpijnbomen, weiden en rotsachtig gebied naar de Nesselwängler Scharte. De bergflank, die overwonnen wordt, heeft onder en boven erg steile secties, maar er zijn vele touwverzekeringspunten die helpen bij de klim. De route loopt over ruig terrein met hoge rotsformaties. Ga voorbij de kloof naar beneden richting de 'Tannheimer Hütte'. Het pad daalt af onder rotswanden door en langs weiden. Ga niet rechtdoor bij het waarschuwingsbord 'Steinschlag', maar ga bergafwaarts langs de weidehelling. In een paar minuten bereikt u de Tannheimer Hütte, waar een overnachting zeker verdiend is. 

Tip: het 'Adlerblick-Brentenjoch'-uitkijk punt is zeer de moeite waard. Hier staan moderne telescopen die een uitzonderlijk mooi 360-graden uitzicht bieden.

Etappe 2: Tannheimer Hütte - Höfen
Hoogtemeters bergop-/bergafwaarts: 248/226 meter, duur: 2 uur, lengte: 4,5 kilometer, hoogste punt: 1.776 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rood)

Vanaf de hut loopt u richting 'Hahnenkamm' en volgt u het pad in oostelijke richting. De route loopt afwisselend bergop- en bergafwaarts. Eerst worden de heuvels overgestoken van het Tanheimer Tal (voornamelijk weiden en af en toe bossen met bomen en bergdennen). Volg de 'Schneetalalm' en wandel over een weideberg onderlangs de Köllenspitze. Een korte bossectie volgt. Vervolgens wordt de Schneetalalm (1.650 meter) bereikt. Wandel vanaf de bergweide over het voetpad naar de Tiefjoch tot aan het bord 'Hahnenkamm bergstation' en loop via een ander pad door het open weidegebied - in dezelfde richting langs het begin van een klim. Voorbij het pad leidt een weg naar beneden langs een alpine bloementuin. Even later wordt het bergstation van de kabelbaan op de Hahnenkamm bereikt. Vanaf hier kunt u kabelbaan nemen naar het dalstation in Höfen. Vanuit het centrum van Höfen rijdt een bus naar Reutte, waar een directe busverbinding terug naar Grän is te vinden.

Een alternatieve route naar Reutte leidt vanaf de Schneetalalm via de Lechashauer Alm (1.670 meter) en de Gehrenalpe (1.610 meter) naar Wängle en verder naar Reutte.

Tip 1: In de alpenbloementuin net voor het bergstation van de Hahnenkammbahn, zijn ongeveer 600 plantensoorten te vinden, waaronder 48 soorten zeer zeldzame alpenbloemen. De tuin is, met name tijdens de bloeiperiode van half juni tot eind september, zeer de moeite waard .

Tip 2: Het 'Groene Huis' in Reutte uit 1779 valt op door zijn groene verf en de gevelschildering van de barokschilder Johann Jakob Zeiller uit Reutte. Binnen is een lokaal museum te vinden dat erg leuk is om te bezoeken.

 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Tweedaagse toer: Grän - Füssener Jöchl - Tannheimer Hütte - Höfen (47.51334,10.59605)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.